iOS Problemlerinizi Çözmenizi Sağlayacak 8 Jailbreak Tweakı

iOS cihazınızda mutlaka bulunması gereken jailbreak Tweakları hakkındaki konumuzu açalı bir hayli zaman olmuştu.  Bu konuda, iOS cihazınızı daha verimli bir şekilde kullanabilmenizi sağlayacak jailbreak tweaklarına göz atacağız. Bu sekiz adet tweakı iOS cihazlarınıza kurarak daha verimli bir şekilde cihazlarınızı kullanmanız mümkün hale gelecek.

Bazı kişiler jailbreak yapmanın mantıksız olduğunu düşünüyor olsa da şahsen ben jailbreak olmayan bir iPhone’un 3310’da farksız olduğunu düşünenlerdenim. iOS tarafından bu tweakların yaptığı işler de varsayılan olarak geldiği vakit bu düşüncemi tekrar gözden geçirebilirim.

Activator | Ücretsiz

Muhtemelen Cydia’da bulunan gelmiş geçmiş en popüler tweak Activator’dur. (en azından kolay bir şekilde kurabilmeniz adına en kolay bulunabilen) Ve tabi ki en popüler olmasının iyi bir sebebi var. Activator tweakı ile cihazınızın ekranında muhtelif yerlere kaydırma hareketleri tanımlayarak işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin kendim üst tarafta bulunan durum çubuğuna çift dokunarak ekranı kilitliyorum, durum çubuğunu sağa çekerek ana ekran tuşunun işlevini görmesini sağlıyorum. Veyahut telefonunuzu hızlı bir şekilde yeniden başlatmak istediğinizde örneğin ana ekran tuşuna üç kere veya iki kere basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

iTouchSecure | 4.99 dolar

Her ne kadar Apple tarafından iOS 8 ile birlikte Touch ID üçüncü parti yazılımlara izin vermiş olsa da App Store’da bulunan birçok uygulama yavaş kalıyor. Bu aşamada iTouchSecure tweakı devreye girince günü kurtarıyor. Bu tweak ile Touch ID ile kodlanmamış olsa bile uygulamalar içerisindeki şifre korumalı alanlara girebilmeniz mümkün hale geliyor. Örneğin banka uygulamasına sadece parmak izinizi kullanarak girmeniz mümkün.

Polus | 0.99 Dolar

Her ne kadar iOS’ta bulunan Kontrol Merkezinin hızlı menüsü işlevsel bir özellik olsa da, her özelliği kullanamıyor ve kişiselleştiremiyor olmanız can sıkıcı bir durum. Polus tweakı ile bu büyük problemi giderebilir ve orada bulunan araçları kişiselleştirebiliyor olmanızın yanı sıra, kendi araçlarınızı Activator aksiyonları ile birlikte kullanabileceğiniz şekilde oluşturabilirsiniz. Özetle, Kontrol Merkezinizi kontrol etmek ve düzenlemenin en iyi yolu Polus tweakı.

Safari Downloader+ | 3.50 Dolar

iOS işletim sisteminin en büyük eksilerinden bir tanesi cihazınıza dışarıdan tarayıcınızı kullanarak herhangi bir şey indiremiyor olmanız. Safari Downloader+ tweakı ile bu problem tarih oluyor ve Safari uygulamasını kullanarak dilediğiniz her şeyi indirmeniz mümkün oluyor. Son güncellemesi ile birlikte gelen yarıda kalan indirmelere daha sonra devam edebiliyor olma özelliği de harika bir özellik oldu.

Slices | 1.99 Dolar

Instagram uygulamasında aynı anda birden çok hesabı yönetemiyor olmanız özellikle sayfa yöneticileri açısından bir zaman kaybı ve genelde istenmeyen bir durum. Slices tweakını kullanarak bu can sıkıcı durumun üstesinden gelerek aynı anda iki hesabınıza da giriş yapabilmeniz mümkün. Bu sayede birden fazla hesap kullananların zamandan oldukça kazanmaları sağlanmış oluyor. Öte yandan Slices iOS platformundaki Instagram gibi birçok uygulamayla da uyumlu bir şekilde çalışmakta.

iFile | 4.00 Dolar

Nereden başlasak bilemiyoruz. iFiles ile Cydia geliştiricileri için .deb dosyalarını yükleme, .zip dosyalarını açma ve sıkıştırma, iOS yapı sistemindeki tüm dosyaları görüntüleme gibi bütün dosya işlemlerinin kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bu uygulamayı cihazınıza kurmadan jailbreak yapılmış bir iPhone kullanıyorum dememelisiniz.

My3G | 3.99 Dolar

LigTV gibi birçok uygulama 3G internet bağlantınızı kullanarak video izlemenizi veya işlem yapmanıza olanak sağlamıyor veya App Store’dan büyük boyutlu bir uygulama indirmek istediğinizde Wi-Fi bağlantısı şartı koşuyor. Aynı şekilde Tweetbot ile hücresel bağlantınızı kullanarak yayın akışını takip edemiyorsunuz. Yine YouTube videolarını yüksek kalitede izleyemiyorsunuz. My3G tweakını kullanarak tüm bunları kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Eğer daha büyük bir liste arıyorsanız ve daha farklı tweaklar arıyorsanız, 2014 yılının en iyi Tweakları konumuzu da inceleyebilirsiniz.

Siz bu tweaklardan hangilerini kullanıyorsunuz? Sizce bu tweaklar işe yarar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir