iPad 25 Aralık’ta Türkiye’de Resmen Satışta

iPad TürkiyeApple’ın teknoloji alanında adından en çok söz ettirdiği bir diğer alan olmasını sağlayan iPad yaklaşık olarak piyasaya çıktığından 10 ay gibi bir zaman sonra Türkiye pazarına nihayet 25 aralık’ta geliyor. Tablet bilgisayar alanına tam anlamı ile damgası vuran iPad Apple’ın Türkiye distribütörü Bilkom ile 25 Aralık Cumartesi günü Türkiye piyasasına yetkili satıcıları üzerinden satışa sunuluyor. Gerek Türkiye piyasasına geç gelmesi gerekse de Apple’ın 2011 ilk çeyreğinde iPad 2 versiyonunu piyasaya süreceği haberi iPad 1’in satışını bir hayli etlileyecek gibi görünse de meraklıları tarafından büyük rağbet göreceği açık.

Apple, elindeki ürünleri Türkiye gibi büyük pazarlarda erittikten sonra iPad 2 versiyonunu resmen duyuracağı düşüncesi bizlerde hakim olsa da bu handikapın fiyatlara olumlu yansıyacağı düşünülebilir. Ancak, iPad Wifi’li modelinin 1000tl, 3G’li modelinin de 1500tl’den başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor ki yine de fiyatlar yüksek sayılabilir.

Biz Apple’ın 2011’in ilk aylarında daha da netleşecek olan iPad 2 versiyonunun durumunun beklenmesinden yanayız ki iPad konusunda zaten neredeyse 10 aydır bekleyen Türkiye kullanıcılarının bir kaç ay daha beklemesi yerinde olacaktır diye düşünüyoruz. Çünkü belirttiğimiz zaman içinde piyasaya çıkacak olan iPad 2’de görüntülü konuşma gibi özelliklerin yanı sıra aynı zamanda gerek incelik gerekse de daha hafif olmasının beklendiğini söylersek sanırız bir kaç ay daha beklemenin yerinde olacağı konusunda sizler de hak vereceksiniz.

Tabi bunlar henüz resmi ağızlardan açıklanmış bir bilgi olmasa da hayli yakın tahminler olduğunu teknoloji alanında gelişme ve haberleri takip eden kullanıcılar bileceklerdir. Yine de bir an önce iPad’lerine kavuşmak isteyen kullanıcılar Türkcell (muhtemelen), Vodafone gibi GSM operatörleri üzerinden kampanyalı olarak cihazlarına kavuşabilecekler. Hatta vodafone bu sayfada iPad için internet paketi tarifelerini şimdiden yayınladı bile

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir