iPad Çok Eksik

Apple‘ın yeni ürünü iPad, tanıtımının hemen ardından bir çok insana göre hayal kırıklığına götürebilecek donanımsal eksiklerle sanki çok acele çıkarılmış bir ürün gibi görünüyor. İşlemci gücü ve büyüklüğünü göze almazsak ürün iPod gibi bir cihaz kadar yavan geliyor insanlara. Şimdi kendimizce saptadığımız bazı hayal kırıklıklarına değinelim;

  • Tıpkı iPhone ve iPodlar gibi hala iPad’de de flash desteğinin yer almayışı,  güzel bir web deneyimi yaşayacağını düşünen kullanıcıları hayal kırıklığına itecek şekilde büyük eksiklik.
  • İki işi bir arada yapamayacak kadar aciz bırakılmış bir ürün olan iPad ile eposta okurken, ne bileyim, bir müzik dinlerken net gezintisi yapmayı düşünemeyeceğiz.
  • Hala iTunes‘e insanları mahkum ederek bir an önce kilitlerinin kırılması için insanları teşvik eden bir anlayış sürmekte, bu açıdan iPad, büyük bir iPhone olabilir sadece.
  • Resim dosyalarının transferini hızlandıracak, ek donanımları bağlayıp kullanmamıza olanak tanıyacak ne memory card girişi ne de usb vb. gibi slotlarının olmayışı büyük eksiklik.
  • Böyle bir teknoloji de mono hoparlör sisteminin oluşu hayret edilecek bir şey
  • Bir tane web kamerası koyularak belki insanlar görüntülü sohbet ortamından faydalanabilirdi ancak bu da yok.
  • Bluetooth ile transfer eksiklikleri, e-kitapları okurken gözü yoracak şekilde led aydınlatma düzeni çok iyi bir seçim değil.

Daha bunun gibi bir çok ayrıntısal eksikliklerini saymaksızın sadece en önemlilerini derlediğimiz bu yazımızda, uzun zamandır bir iPhone kullanıcısı olarak elimdeki cihazın her ne kadar küçük de olsa iPadden daha iyi olduğunu görebiliyorum. “Apple dünyanın en cimri firmalarından bir tanesidir” sözü de böylelikle bir daha ispatlanıyor ki iPhone çıktığı ilk günden beri milyarlarca dolarlık satış yapmış bir alet olarak biraz daha şeklen geliştirilmesi, farklı özellikler eklenmesi gibi hayallere çok kapılan kullanıcıları için “ürünüm nasılsa satılıyor” diyerek hiç kulak asmaksızın bildiğini yapan ender firmalardandır. Umarız bu gibi eksiklikler ürünün ilk versiyonlarından sonra çıkacak olanlarda giderilmiş olur ancak “hiç zannetmiyoruz” diyerek de sizlerin boşuna hayallere kapılmamasını sağlamış olalım. Çünkü Apple bu, nasılsa satıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir