iPad ile Gazete & Dergi Keyfi

iPad Gazete ve DergileriHenüz iPad’ler resmi olarak Türkiye’de satışa başlanmadığından olsa gerek henüz iPad için geliştirilmiş olan Türkçe dergi ve gazete’ler AppSore’da yerini almadılar. Ancak bu konuda yine de ellerini çabuk tutan ve kullanıcılarına ücretsiz olarak içeriğini açtıkları markalar da bulunmakta. Üstelik tasarım ve kullanım açısından da son derece kaliteli bir ortamda okuyucularını içerikleri ile buluşturuyorlar. Bu yazımızda zaten kısıtlı olan iPad gazete ve dergi uygulamalarının kısa bir incelemesini yapacağız.

İlk olarak Samanyolu Haber’in yeni iPad uygulaması ile başlamak istiyorum ki iPad ile gazete keyfini uygulamanın tasarımındaki güzellik ve kullanım kolaylığı ile beraber okuyucularına ücretsiz olarak sunuyor.

Samanyolu İpad UygulamasıSamanyolu Haber iPadiPad samanyolu Uygulaması

Samanyolu Haber Canlı Yayın

Gayet başarılı bir arayüz ve kolay kullanılabilir, fonksiyonel bir uygulama ortaya çıkaran samanyolu haber iPad ile okumaktan keyif alacağınız bir uygulama geliştirerek kullanıcılarına sunmuş. Ayrıca radyo ve samanyolu haber canlı yayınını da izleyebileceğiniz samanyolu haber uygulaması iPad’lerinizde mutlaka bulunması gereken bir uygulama. Uygulamayı buradaki iTunes linki‘nden indirebilirsiniz.

iPad dergi uygulamaları arasında Appstore’da tek dergi olan LOG, teknolojik gelişmeler ve teknoloji harikası cihazların tanıtıldığı, özel teknolojik yazıların yer aldığı bir dergi. iPad için tam uyumlu ve HD kalitesinde sunulan uygulaması ile, derginin dizaynı ve içeriği ile dopdolu olan dergi aynı kalitede bir uygulama geliştirerek kullanıcılarına geçmiş aylara ait sayıları da okuma imkanı sunuyor.

LOG DergisiLog iPad UygulamasıLog iPad

Log iPad App

iPad’inizde keyifle LOG dergisini okuyabileceğiniz uygulama iTunes üzerinden AppStore’dan ücretsiz olarak edinilebilir. Ancak söylemeden edemeyeceğim ki, teknoloji dergisinin tüm aylarının kapağında kadın teması öne çıkarılmış ve erkek dergisi görünümünde, sadece erkeklerin okuyabileceği bir dergi gibi imajı veren kapak çalışmasını da yadırgadığımı belirtmek isterim. Özellikle de eski aylara ait kapakları görünce resmen bir erkek dergisi olduğunu zannedebilirsiniz. Yine de başarılı bir iPad uygulaması ve hem haberlerinin görselliği hem de içerikleri ile iPad’lerinizde mutlaka bulunması gereken bir uygulama. Uygulamayı buradaki iTunes link‘inden indirebilirsiniz.

Appstore’da bu tip uygulamalar yerlerini aldıkça sizlere elimizden geldiğince bunların tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir