iPad iOS 4.3 ile Yeni MultiTouch Deneyimi

ipad new multitouchiPhone, iPod ve iPad’i bu kadar ünlü yapan özelliklerin başında hatta en başında çoklu dokunuş kalitesi ve deneyimi geliyor desek sanırım hata etmiş olmayız. Apple‘da bunun farkında olduğundan dolayı özellikle bu cihazlarda bu yönde geliştirmeleri hayli öenmsiyor. Apple’ın geçtiğimiz gün geliştiriciler için yayınlamış olduğu iOS 4.3 Beta sürümü özellikle çoklu dokunuş geliştirmeleriyle göz dolduruyor. Yazımızın devamındaki videoda da göreceğiniz gibi Apple bizlere “Home” yani ana ekran tuşunu unutturmak yolunda olduğunu gösteriyor ki yeni iPad’ler de (ipad 2) bu tuşun artık yer almayacağı dedikodularını da destekledi.

Aslında iPhone ve iPod kullanıcıları değil ana ekran butonu cihazın üzerindeki hemen hemen tüm fonksiyon tuşlarını Cydia’dan yükledikleri “activator” uygulaması ile unutmuş durumda.

 

Benimde keyifle kullandığım activator, ekranın çeşitli bölgelerine tanımlı hareketleri uygulamalar, tuşlar ile eşleştirilip tuş yerine ekran dokunmatiğini kullanmamızı sağlıyor. İşte Apple’ın ilham aldığı activator uygulamasını bana hatırlatan ve iPad‘ler için iOS 4.3 kararlı sürümünde yer alacak olan yepyeni dokunuş tecrübesini test etmek için yukarıdaki video’yu izleyebilirsiniz

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir