Sonunda ilan edildi: iPad Mini 23 Ekim’de Tanıtılıyor

Apple, yeni ürünü iPad Mini‘yi tanıtacağı hatta bu tarihin 23 ekim olabileceğini daha önceki yazılarımızda konuşuyorduk. Bu tarih birçok kişi tarafından daha önce tahmin edilmişti. Fakat apple bunu doğrulamamıştı. Artık tanıtım başladı ve davetiyeler gönderilmeye başlandı. 7.8 inç ekran ölçüsüne sahip yeni iPad, mini bir dizayn ile piyasadaki Amazon Kindle Fire, Google Nexus 7, Galaxy Tab 7, Playbook, Flyer.. vs firmalara da göz kırmış olacak. En büyük rakibi Kindle Fire olabilir. Çünkü iBook özelliklerini gördüğümüzü söylemiştik. Her neyse lafı bu tarafa değil de yayınlanan tarihe çevirelim.

iPad Mini resmi

Biz 7.8 inç ekrana sahip dedik fakat aslına bakılırsa bu bilgi de kesin değil. Yine de en çok dillendirilen ölçü bu olduğu için büyük ihtimal bu şekilde olacaktır. Apple’ın basın notlarında şu vardı; “We’ve got a little more to show you”. Her ne kadar iPad olarak çıksa da mini olduğundan dolayı aslında çok farklı bir klasmanın ürünü olacak. Ve ben eminim ki bu klasmana da farklı bir bakış açısı, farklı bir hava getirecektir. Başaracağından çok kuşku duymasakta rakiplerinin zorluğunu da belirtmeliyiz.

23 Ekim’de tanıtılıyor, muhtemelen de Kasım ayının ilk günlerinde raflarda yerini alır. İlk sipariş olarak daha evvel söylenen 10 milyon rakamını da belirtmekte fayda var. Apple ürününe oldukça güveniyor. Bu kadar üretim siparişinin altını mutlaka doldurmuş, boş çıkmaması için bütün çalışmaları yapılmıştır diye düşünüyorum.

Şimdi biraz da bildiğimiz kadarıyla iPad Mini özelliklerinden bahsedelim:

  • 7.85 inç ekran boyutlu LCD
  • Fiyat 249-649 Euro arasında değişiyor (kesin fiyat değil fakat büyük ölçüde bu rakamlar lanse edilecek)
  • Yine klasik olarak siyah ve beyaz renk seçeneği
  • İşlemci olarak net bir bilgi yok; A5X veya A6 olacaktır.

Ayrıca Apple’ın iPad Mini tanıtım gününde başka ürünlerden de bahis açabilir. Özellikle beklenen MacBook Pro ve iMac hakkında birkaç açıklama yapılabilir. Böyle bir de söylenti varmış bunu da duyurmuş olalım.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir