iPad Mini İsmi Reddedildi

iPad Mini Tablet Pc’sini tanıttıktan sonra patent başvurusu yapan Apple, aldığı olumsuz yanıta çok şaşırdı.

Apple iPad Mini Tablet Pc’sini tanıtmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisine yaptığı başvuru ile isim tescili istemişti. Kurulun verdiği karar ise Apple tarafından şok etkisi yarattı.

ABD Paten ve Marka Ofisi geçtiğimiz gün içerisinde yaptığı açıklama ile Apple’ın iPad Mini ismi için yaptığı patent başvurusunu reddetti. Kurumun ret kararının sebebi ise iPad Mini isminin açıklayıcı bir anlam taşıması ve özgün bir anlam ifade etmemesinden kaynaklanıyor. İsim tescilinin reddedilmesinin ardından ABD Patent ve Marka Ofisi Apple’a 2013 Temmuz ayına kadar daha süre tanıdı. Eğer Apple bu süre zarfında iPad Mini isminin özel bir isim olduğu ve diğer tablet Pc’lere göre ayrıcalıklar taşıdığını kuruma anlatabilirse isim tescili gerçekleştirebilecek. 

ipad mini

Olayın bir başka yönü de var tabii ki. Apple ilk tablet Pc’si iPad’i çıkardığında Marka Tescili gerçekleştirmişti. iPad isim hakkı hali hazırda Apple’a ait ve bu ismin başka firmalar tarafından kullanılması yasak. Hal böyle olunca iPad Mini isminin de kullanılması, içerisinde “iPad” sözcüğünün geçmesinden dolayı farklı firmalarca kullanılması mümkün değil. Apple iPad Mini için isim tescili gerçekleştiremese bile bu konuda başı çok ağrımayacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir