iPad’i Neden Şimdi Almamalısınız

ipadŞüphesiz ki teknoloji alanında yeni bir fenomen olmaya aday Apple’ın yeni teknoloji harikası iPad, tablet bilgisayarlar dünyasına farklı bir boyut getirdi. Bu teknoloji harikası ürün ile video izlemek, film seyretmek ve internete girmek özellikle mobil durumda olduğunuzda bir harika. Ancak ülkemize tam olarak 9 ay gecikmeli olarak giren iPad’i şu an almamak için bir çok sebebiniz olabilir. İşte bu yazımda da sizlerle iPad’i neden bugünlerde almamanız gerektiği konusunda bilgilendirmeye çalışaacağım ki okuyunca sizlerde bana hak vereceğinize eminim.

İlk çıktığı günden bu yana 9 aylık bir zaman geçmesine rağmen ülkemize 25 aralıkta gelebilmiş olan iPad tam anlamı ile teknoloji harikası ve kullandığınızda alışkanlık yapacak bir cihaz olmasına rağmen şu an için satın alma konusunda daha ihtiyatlı olmanız çok daha iyi olacaktır. İsterseniz basit anlamı ile neden şu an için iPad almamanız gerektiğini maddeler halinde izah etmeye çalışalım;

  • Bilindiği gibi bir çok teknoloji sitesinde özellikle Apple çalışanlarından alınan bilgiler doğrultusunda iPad 2’nin 2011’in ilk çeyreği yani ortalama olarak 2011 mart ayında piyasaya çıkacak.
  • iPad 2 ile beraber şu anda satışta olan iPad’in aksine çift kameralı olarak karşımıza çıkacak. Böylelikle çeşitli uygulamalar aracılığı ile görüntülü olarak konuşma seçeneğine kavuşacak. Tabi 3G’li olmayan modelleri de bu özelliği Wi-Fi üzerinden kullanabilecek.
  • Özellikle ekran kalitesi zaten en üst seviyede olan iPad, iPad 2 ile daha da kaliteli bir görüntü sunacağı gibi aynı zamanda da daha hafif ve daha ince olacak.
  • Yine de iPad’in şu andaki sürümünü kullanmakta ısrar edenler extradan bir kaç ay beklediklerinde iPad 2 ile beraber otomatik olar birinci sürüm iPad fiyatları düşecek.
  • Tablet bilgisayarlar arasında rekabetin daha da hızlanacağı 2011 yılı içinde Samsung Galaxy Tab gibi iPad’e ciddi anlamda rakip olan markaların yeni ürünleri ile tanışma olasılığınız da hayli fazla ve farklı markaların daha üstün özellikli cihazlarına yönelebilirsiniz. (Apple ürünlerini kullananlar pek vazgeçmeyecek olsalar da)

Apple iPad 2Şu an için bir iPad almamanızı tavsiye etmemin en büyük sebebi 9 ay gibi bir süre pazarımıza ulaşmamış bir ürünün stok tüketme adına ülkemize girmiş olması hayli dikkate değer. Neden iPad 2 gelecekken bu ürünü satın alıp Apple’ın bizlere adeta üçüncü dünya ülkesi formunda davranmasını sağlayalım ki? Tersten de düşünürsek eğer, ülkemizde özellikle Mac PC’lere yeterince rağbet gösterilmemesi nedeni ile Apple bizleri güçlü bir pazar görmediğinden bu kadar gecikmeli yeni teknolojisini gönderiyor olabilir. Tabi bu durumda iPad’in şu anki satışları önemli olacak olsa da yine de şu an için iPad almak bir kaç ay sonrası düşünüldüğünde çok da ekonomik değil.

Henüz iPad 2 ile ne gibi yenilikler ile tanışacağınız belli olmasa da saydığımız özelliklerin dışında bir çok yenilik ve yeni teknolojinin de beraberinde geleceğine eminim. Bu nedenle bile olsa bekleyip iPad 2’yi görmek çok daha akıllıca bir davranış olacaktır.

Tabi yine de çok uygun bir iPad bulursanız da kaçırmayın diyorum. Şu an için en uygun iPad 16 GB Wi-Fi modeli 1000TL civarına Bilkom tarafından veriliyor. Yurtdışından getirilen aynı model bir iPad’i 700-750 arası bulmanız da mümkün.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir