iPad’in Dişli Rakipleri

Geçtiğimiz günlerde meraklıları tarafından adeta kapış kapış giden, aslında nasıl bir ürün aldıklarını da çok da iyi bilmeyen yüzlerce kullanıcı iPad‘lerine kavuşmuştu. Ancak böylesi özelliklerde bir cihazın o kadar çok alternatifi hatta iPad’in sunamadığı ve en önemli özellikleri bünyesinde barındıran aletlerden bi haberiz. Üstelik bu cihazlar iPhone gibi sadece “adı rakip” olan cep telefonları gibi değil gerçek anlamda rakip denmesini sağlayacak kalite ve özelliklerde. İsterseniz bu cihazları yüzeysel de olsa özellikleri ile beraber bir tanıyalım.

 

iPad‘in sunamadığı ve aslında bu tip cihazlarda olması gereken bir çok özellikler iPad dışında aşağıda göreceğimiz model ve markalarda mevcut. Cnet Türkiye sitesinden aldığımız bilgiler eşliğinde bu cihazları tanıyalım;

archos tablet pc

Archros 9 Pc Tablet

Windows 7 işletim sistemine karşılık, Intel Atom Z510 işlemciyle gelmesi tablet bilgisayarında performans arayanlar için küçük bir hayal kırıklığı yaşatıyor.

dell slate

Dell Slate Concept

Netbook veya tabletten ziyade biraz büyütülmüş bir akıllı telefona benzemesine karşın iPad’te mevcut olmayan değiştirilebilir pil imkanıyla göz dolduruyor.

lenovo

Lenovo U1 Hybrid

Lenovo bir kez daha ayrıcalıklı bir tasarıma imza atmış. Ekran istenildiği taktirde klavyeden bağımsız halde iPad gibi istenildiği taktirde klavyesiyle birlikte netbook gibi kullanılabiliyor. Windows 7 işletim sistemiyle gelen U1 Hybrid işlemci olarak Snapdragon’u kullanıyor.

Sadece 3 ürünü ele aldığımız ve iPad tablet pc alanına giren rakiplerinin özellikleri anlamında bakıldığında çok daha başarılı olan modelleri görmek mümkün. iPad’i bu hali ile tercih edecek olan kullanıcıların işlevsellik anlamında bu cihazlardan üstün pek yanını görememekle beraber her türlü pc programını kullanabiliyor olduğunuz tablet’lerin aslında tercihe daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Ama Apple bu işte, reklamasyon ve tanıtım anlamında gerçekten iyi bir stratejisi var ve bu hali ile bile (ekisklikleri) kapış kapış satılan bir ürün ortaya koyabiliyorlar.

iPad alacak olanlar bir kez daha bir tabletten ne beklediğini düşünüp ona uygun bir cihaz tercih etmeleri daha sağlıklı bir bakış açısı olsa gerektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir