iPad’ler Geri mi Çağrılacak?

Apple‘ın tartışılmaz pazarlama staretejisi başarısı ile beraber daha piyasaya sürüldüğü ilk gün 300bin’in üzerinde cihaz ve milyonu aşan ipad uygulaması satışı ile rekora doğru giden iPad, apple tarafından geri mi çağrılacak? Çeşitli forumlarda ve blog’larda yer alan, ipad’in eksiklikleri bir yana kullanımı hakkında da önemli şikayetlerin gelmesi ile beraber bu soru hemen akla geliyor. Özellikle bir sorun var ki sadecde bu tek başına bu sorunun sorulması sebep olmaya yetiyor bile.

iPad’e ilk günden sahip olmak ve ilklerden olmak ayrıcalığını yaşamak isteyen kullanıcıların ipad’in eksiklikleri ve yetersizlikleri hakkındaki görüşlerini ciddiyetten uzak bulmakla beraber sadece cihazı almak ile birlikte anlaşılabilecek sorunları birbirinden ayırmak gerekir. iPad piyasaya sürülmeden önce bir çok eksikliği dile getirilmiş olmasına rağmen cihazı alanlar sadece “ipad sahibi olmak adına” bunlara bakmaksızın direk alarak zaten olaya razı olmuşlardır.

Ancak Business Week’ten Robert Strohmeyer, iyi aydınlatılmış bir ortamda ipad’in ekranının bu ışıkların tümünü yansıttığı, güneş ışıklarına maruz kalması ile beraber de adeta “ayna”ya dönüştüğünü tespit ediyor. Karanlık bir ortamdan daha ışıklı bir ortama geçerken de cihazın renk sensörünün de başarılı bir şekilde tepki vermediğini belirtiyor. Her şeye rağmen bunların kabul edilebilir sorunlar olduğu düşünelecek olsa da (tabiki değil) öyle bir sorun var ki bu cihazın kıymetini hayli düşürüyor.

Cihazın Wi-Fi sinyallerinin alımında çok başarısız olduğu ve yakın wireless ağlarını bulmakta hiç de başarılı olmadığı söyleniyor. iPad’in arkasında yer alan elma logosu altına denk gelen wi-fi konum itibari ile bu zayıflığın olası sebebi olabileceği üzerinde duruluyor. Diğer eleştiriler ise makul ve kabul edilebilir şikayetler olarak sayılabilir ki bunların da en başında da sanal klavyesini kullanmak istediğinizde mutlaka cihaza bir eğim vermek zorunda kalmanız geliyor. Bilgisayar ile senkronize, şarz süresinin uzunluğu (usb’den) diğer şikayet konuları arasında yer alıyor. Kullanıcılar açısından bir diğer sorun ise iPad uygulamalarının iPhone uygulamalarından ortalama 2-3 kat daha pahalı olması ise hayli dikkat çekici.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir