iPhone 4 artık almaya değer bir cihaz mı? Geçmişten günümüze iPhone 4

iPhone 4 hem Apple hem de kullanıcılar için gerçek mana da ilk modern iPhone demekti. Tasarımı ile büyüleyici olan bu cihaz ilk olarak bundan 4 sene önce Haziran ayında piyasaya çıkışını tamamladı. Ardından ise bazı Hindistan’da üretimleri 2014 yılına kadar devam etti. Öyle ki iPhone 4’lerin hala sıfır versiyonlarını bulup satın almak dahi mümkün. Peki, iPhone 4 geçmişten günümüze nasıl ve bugün bir kullanıcı artık iPhone 4’ü tercih etmeli midir?

Geçmişten günümüze iPhone 4

iPhone 4 ile kullanıcılar birçok yeniliği de görmüşlerdi. İlk en büyük yenilik diğer verisyonlarından farklı olarak microSIM girişine sahip olması ve kasasının 3GS modeline göre keskin hatlara sahip olmasıydı. Ayrıca iPhone 4 ile birlikte kullanıcılar ilk defa Retina ekran teknolojisinin de farkında varmışlardı.

iphone-4-2

 

Birçok öne çıkan özelliği olan cihaz App Store, Wifi, Multi Touchscreen, GPS ve Bluetooth gibi bir çok özelliği içerisinde barındırıyordu. Cihazın içerisinde Apple A4 işlemci kullanılmıştı ve 3.5″ ekran büyüklüğü ile 960 x 640 ekran çözünürlüğü sağlanmıştı. Bu özellikler elbette 3GS kullanımından sonra ele alınan bir cihaz olduğunda sizi gerçekten son derece etkiliyordu fakat iPhone 4 artık günümüzde eski popülaritesine sahip değil.

Günümüzde iPhone 4 & Hala alınabilir bir cihaz mı?

iPhone 4 kullanıcıları şuana kadar cihazlarında iOS 4, iOS 5, iOS 6 ve iOS 7 sürümlerini kullanabilidiler. Özellikle 7. sürüme kadar iPhone 4 gerçekten iyi bir cihaz olma konumunu koruyordu. Fakat gelişen teknoloji ve cihazlara yönelik olarak hazırlanan iOS 7 ile iPhone 4 de kullanılabilirliğini yavaşça yitirdi.

iPhone 6 ile gelecek olan iOS 8 desteği ise artık bu cihaza verilmeyecek. Dolayısıyla artık 3GS modeli ne kadar günümüzde kullanılabilirse iPhone 4 de o kadar kullanılabilir. Bu nedenle birçok kullanıcı artık iPhone 4 modelini eski jenerasyon olması nedeniyle tercih etmiyor.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir