iPhone 4S Siri Teknolojisi ile Ne Getiriyor?

iPhone 4S‘in donanımsal özelliklerine değindiğimiz konudan sonra yazılımsal destekli teknolojisinin en dikkat çeken özelliği “Siri“den bahsetmek istiyoruz. Siri nedir? diye soracak olursak neredeyse insanın insanı anlamakta zorlandığı bir dünyada sizi anlayıp söylediklerinizi uygulayacak, size yanıtlar verecek bir iPhone şeklinde özetleyebiliriz. Cebinizde taşıyacağınız bir asistanınız olacak olan Siri uygulaması akıllı telefon nitelemesinin hayat bulacağı çok kullanışlı bir teknolojiyi barındırıyor. iPhone’un bir çok özelliğini sesinizle kontrol etmenizi sağlayacak olan Siri, ses ile mesajlarınızı yazacak, takvim uygulamasına ses ile yeni bir “yapılacaklar” konusu ekleyecek, o anda bulunduğunuz yerle alakalı olarak konum servisi üzerinden mekanlar ile ilgili olarak size arama yapacak adeta bir sekreter gibi toplantılarınızı, randevularını bile organize edecek.

siri  Siri

Sadece iPhone 4S ile beraber gelecek olan Siri, iOS5 ile beraber geleceği düşünüldüğünde birbirini tamamlayan puzzle parçaları gibi örtüşen bir kullanım imkanını sizlere sunacak. Siz siri üzerinden iPhone 4S’inizle adeta konuşacaksınız derken belki de Siri’yi yakından tanımayanlar abarttığımızı düşünebilirler ki mesela Siri’ye, “bugün yanıma şemsiye almalımıyım” şeklinde çok spesifik bir cümle söylediğinizde bile sizin hava durumu ile alaklı olarak bir şeyi sorduğunuzu değerlendirip önünüze hava durumunu getirecek. Bunun gibi belli başlı bir çok konuda cihazınızla iletişim kuracak ve cihazınız bu konuşmalara göre zekice tasarlanmış alt yapısı ile size bilgileri sunacak, görevleri yapacak.

Tabi bu özelliğin Türkçe olarak algılama yeteneği olacak mı diye soracak olursak eğer maalesef şu anda sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak bu teknolojiden yararlanmak söz konusu olacak. Tabiki böylesi bir donanım ve iOS 5 başta olmak üzere tüm özellikleri ile fiyat bilgisini gözden kaçırmış olanlar bu konumuzdan fiyatlar hakkında bilgi edinebilirler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir