iPhone 5 Alacaklara Tavsiyeler

iPhone 5’in Türkiye’de satışa sunulmasına saatler kala sıcak saatler yaşandı desek yanlış olmaz. Uzun kuyruklar oluşan satış öncesi herkes heyecanlıydı.

iphone 5

iPhone 5 almak isteyen kullanıcılar, Bağdat Caddesi’ndeki Turkcell satış noktasında uzun kuyruklar oluşturdular. Genelde Amerika’daki satışlarda görmeye alışık olduğumuz manzara, bu sene ülkemizde de yaşandı. İlk satın alanlardan olmak isteyenler, soğuğa rağmen saatlerce beklediler.

Peki, iPhone 5 almadan önce nelere dikkat etmek gerekir?

İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki, 12,3 x 8,8 x 0,67 mm’lik ölçülere sahip nano sim kartınızın olması gerekli. Nano sim kart edinmek için operatörünüzün bayisine uğrayabilir veyahut sim kartınızı cep telefoncularında kestirebilirsiniz.

iPhone 5 kullananlardan gördüğümüz kadarıyla cihazın bazı yerlerinde soyulma problemleri söz konusu olabiliyor. Cihazınızı aldığınızda zevkinize göre uygun bir kılıf almak, daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlayacak, cihazınızın ön ve arka yüzlerine çizilmeyi önleyici jelatinler yapıştırmak cihazınızın çizilmesini önleyecektir.

Eğer kontratlı iPhone 5 almak istiyorum diyorsanız dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde özetleyebiliriz:

Şunu belirtmeliyiz ki, ortalama bir iPhone kullanıcısının telefonunu verimli kullanabilmek için en az 500 MB ile 1 GB arası internet paketinin olması gerekiyor. Cihazınızı aktif olarak kullanıyorsanız bu rakam daha da artabilir. İnternet paketini kontratlı telefonla alabileceğiniz gibi, ayrı satılan internet paketlerinden birini de tercih edebilirsiniz.

Kontratlı cihaz alacaklara bilindiği üzere operatörler çeşitli konuşma paketleri sunuyorlar. Eğer konuşma paketlerinden birini seçmek durumundaysanız, operatörünüzden son 6 aylık konuşma ve SMS kullanım dökümünüzü isteyin. Kontratınızı ayarlarken bunları göz önünde bulundurmak ilerde yaşanabilecek tarife sorunlarına karşı sizi koruyacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir