iPhone 5C ön siparişe başladı

Eylül 10’da Apple etkinliğiyle tanıtımları yapılan yeni nesil iPhone’lardan ucuz kosept olarak öngörülen renkli iPhone 5C‘ler, ön talep sürecine girdi. Etkinlikte talep toplama tarihi olarak 13 Eylül belirtilmişti. Ancak bir fark var. Ön talep süreci sadece iPhone 5C için işleyecek.

Donanımsal özelliklerine baktığımızda iPhone 5’in kopyası gibi duran iPhone 5C’ler bu gün itibariyle ön talep toplamaya başlıyor. Plastik kasalı ve daha ucuz olacağı öngörülen cihazların talepleri nasıl bir etki ortaya koyacak belirsiz. Ancak kontratlı düşünüldüğünde sanıyorum iyi bir talep alacaktır.

iphone 5c

Cihazın ön siparişe çıkacağı ülkeler ise şu şekilde; ABD, Almanya, Avusturalya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Japonya, Kanada ve Singapur. Teslimat dönemi ise 20 Eylül. Yani fiziki satışlar ve ön talep gönderileri 20 Eylül itibariyle başlayacak. iPhone 5S ön talep olarak sunulmayacak. Fiziki satış tarihi olan 20 Eylül’de her iki telefonu da az önce belirttiğimiz ülkeler başta olmak üzere satılmaya başlanacak. Aralık sonuna doğru da 100 ülkede satışa çıkarılacaktı. Türkiye‘ye de aralık ayında geleceğini söylemek mümkün.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir