iPhone 5S ilk gün tükendi

iPhone 5S geçtiğimiz gün yani 20 Eylül’de diğer model iPhone 5C ile birlikte fiziki satışa geçmişti. Ön talep toplama sürecine dahil edilmeyen iPhone 5S, heyecanı daha da artırdı. Apple Store’lar önünde çok uzun kuyruklar oluştu. Bu kuyruklar günler öncesinden oluşmaya başlamıştı.

Saatler süren bekleyişin ardından, Apple Store açıldı ve iPhone 5S ve iPhone 5C’ler sahipleriyle buluşmaya başladı. Apple’ın New York City mağazası önünde oluşan rekor derecede uzun kuyruk, stokların da tükenmesine neden oldu. Gelmiş geçmiş en uzun kuyruk rekorunu New York City mağazası eline almış oldu. Kuyrukta 1417 kişi sayıldı.

apple store new york city

Henüz satışa sunulmasından 24 saat geçti ki, iPhone 5S’in Eylül stoğu tükendi bile (Fortune’un haberine göre). iPhone 5S altın renkli cihaza ulaşmak da bir hayli zor. Zaten sınırlı sayıda üretilen bu model için, Ekim‘e kadar hazır olmayacağı bilgisi verildi. Cihazların taşınmaları ile ilgili nakliyat bilgilerinde bir güncellemenin olduğu söyleniyor. Buradan da bakıldığında en erken kargo tarihi önümüzdeki ayı gösteriyor.

Bir konu da iPhone 5S’in ilk hafta ne kadar satacağı. iPhone 5 çıktığı ilk hafta 5 Milyon satış rakamına ulaşmıştı. Bazı analistler iPhone 5S için 6-8 Milyon arası bir ilk hafta satış rakamı görüleceğini öngörüyor. Önümüzdeki günler bu rakamlar açıklanacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir