iPhone 5S ve Samsung Galaxy S4 karşılaştırması

Bu tarz karşılaştırmalara aslında oldum olası karşıyımdır. Çünkü bazı cihazlar vardır ki kullanıcının isteği ölçüsünde tercih durumu ortaya çıkar. Bu nedenle siz siz olun kendi tercihlerinizi ön planda tutarak ürünleri değerlendirin. Falanca özelliğin olması ama sizin bunu hiç kullanmayacak olmanız durumlarında o özelliğin sizin telefonunuzda olmaması bir sorun teşkil etmeyecektir.

Neyse bu tür aramaların internette çok aranması neticesinde biz de bu tercihte biraz yardımcı olmak istedik. Şimdilerde Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 5S ile birlikte Samsung’un son cihazı Galaxy S4 arasında bir karşılaştırma söz konusu. Aslında bu kapışmanın asıl yaşandığı ortam Amerika. Çünkü kontratlı satışları bir hayli yakın bu cihazların. iPhone 5S kontratlı olarak 199$ ‘dan alıcı beklerken, Galaxy S4 149$ ile kullanıcıların emrine amade. Hal böyle olunca da hangisini alsam karmaşası daha çok oluyor.

iPhone 5 ile bu tür yarışların biraz gerisinde kalmıştı. Karşılaştırmalarda Samsung kafasına kafasına vurduğunu iddia ediyordu her ne kadar tamamen doğru olmasa da. 🙂 Ancak iPhone 5S ile tasarımsal olarak yeni bir şeyler olmasa da donanımsal olarak hayli geliştiğini ve arenada kapışmaya daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Hele ki yeni ve çok özel bir işletim sistemi iOS 7‘yi kullanıyor, iSight kamera kullanıyor, akıllı telefonlar arasında ilk kez 64 bit işlemci A7‘yi kullanıyorken. Parmak izi okuyucu vs gibi teknolojilerden bahsetmeye şimdilik lüzum yok. Çünkü bir teknoloji ortaya çıktığı ilk anlarda çok da kullanışlı olmaya biliyor. Çünkü o özelliği kullanacak, gereksinim duyacak uygulama/araç vs gibi şeyler ilk anlarda olmayacak. Ancak sonradan sonraya HAAA bu teknoloji de faydalıymış diyeceğiz.

İşte iki cihazın kullanıcıyı en çok ilgilendiren özelliklerinin karşılaştırması. Sonucu siz çıkarabilirsiniz.
iphone 5s vs galaxy s4

Sizce sonuç nasıl? Henüz iPhone 5S kullanıcı ile buluşmadı. O yüzden tam performansını bilemeyiz. Ancak ilk bakışta nasıl bir sonuca varıyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir