iPhone 5S ve yeni ana ekran tuşu

Apple’ın tanıtımına saatler kala sızıntılar da hız kesmeden devam ediyor. Nowhereelse.fr sitesinin çok güvenilir bir kaynaktan edindiği habere/görsele göre iPhone 5S’in yeni ana ekran tuşuna dair söylentiler doğrulanıyor.

İddia edilen birçok görselde iPhone 5S’in iPhone 5’ten hiçbir farkı olmadığı sonucu çıkarılabiliyordu. Tasarımsal olarak gerçekten bir değişiklik de yok. Bunu da ben şu şekilde yorumlayabilirim; çıkıp bir telefoncuları gezin ve camlarında sıralı dizilmiş olan telefonlara bir göz atın. Sonra düşünün sizce en güzel tasarım hangisinde? Bence büyük ihtimalle birçoğunuz iPhone 5 diyeceksiniz. Gerçekten iPhone’un tasarımı zaten çok şahane. Sadece gerçekten iyileştirmeler gerekiyor, diğerlerinden geride kalmamak için. Tasarımsal değişiklik isteği sadece bizim beklentimizin yüksek oluşundan kaynaklanıyor.

iphone 5s

Sızıntı görseline baktığımızda iPhone’ların ana ekran tuşundaki standart kare logonun kaldırıldığını görüyoruz. Görselden de anlaşılacağı gibi bunun yerine “Touch ID sensor” diye bişey gelmiş. Bu da muhtemelen uzun süredir konuşulan parmak izi okuyucunun bir emaresi.

Bu akşam saat 20:00‘da başlayacak Apple etkinliği ve sonrasında birçok gelişme bizleri bekliyor olacak. Biz de vakit buldukça sırasıyla paylaşmaya çalışacağız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir