iPhone 6 Plus iPhone 6’dan Fazla İnternet Kullanıyor

Citrix firması tarafından yapılan bir araştırmada, daha büyük ekrana sahip olan akıllı telefonların küçük ekranlı akıllı telefonlara oranla daha fazla veri tüketimi yaptığı ortaya çıktı. Pazarlama araştırma firmasının araştırmasının sonucu olarak ortalama olarak iPhone 6 Plus kullanıcılarının iPhone 6 kullanıcılarına göre yaklaşık iki kat veri kullandığı belirtiliyor.

iPhone 6 Plus ekranının büyük olması sebebiyle daha fazla veri harcıyor olması oldukça mantıklı görünüyor. Citrix firmasına göre farklılığın sebebi daha çok kullanıcı davranışına göre farklılık gösteriyor. Kullanıcılar iPhone 6 Plus cihazlarını daha çok tablet gibi kullandıklarından dolayı, daha çok oyun oynamak ve daha çok video izlediklerinden dolayı veri kullanımının fazla olması da normal.

Veri kullanımında iki kat fark olması aslında hangi telefon kullandığınıza pek bağlı değil. Daha büyük ekranlı cihazlar için gigabyte lar boyutunda veri paketleri operatörler tarafından sunuluyor fakat paketinizi aşmanız çok fazla faturalar gelmesine sebep olabilir, bu konuda dikkatli olmanızı öneririz.

Citrix’in raporunda öne çıkan bir diğer husus da iPhone 6 Plus kullanıcılarının iPhone 3FS kullanıcılarına göre yaklaşık olarak 10 kat daha fazla veri kullandığı yönünde. Öte yandan CSR Racing, Diamond Dash ve Top Eleven gibi ücretsiz oyunlar da en çok internet kullanımı yapan oyunlar olarak ön plana çıkıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir