iPhone 6S Multi İnceliği İle Dikkat Çekecek

9 Eylül 2015’te Apple tarafından lansmanı yapılacak olan iPhone 6S, Apple severleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Yeni modelin daha da ince olacağı duyulunca telefonu almak isteyenler bir kat daha heyecanlandı.

Lansman tarihine kadar sızan haberlerin hiçbiri tam olarak doğrulanmış olmasa da, 9 Eylül tarihinde yapılacak olan tanıtımla birlikte her şey netlik kazanacak.

İsim konusunda dahi endişeler sürüyor

Apple bu konudaki gizliliğini sürdürmeye devam ediyor. Herkes yeni çıkacak olan modelin iPhone 6S ismine sahip olacağını düşünse de son dakikada modelin iPhone 7 olarak nitelendirilmesi dahi gündeme geliyor. Bu durum, bombalardan sadece biri olarak gösteriliyor.

Yeni tanıtılacak olan model 488 ppi yani bir diğer deyişle 1242×2208 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olacak. Bu da ekranın 2K olacağını gösteriyor. Son zamanlarda çıkan 4K ekran çözünürlüğü tartışmalarına da son verilecek gibi görünüyor. Apple için 2K ekran çözünürlüğü bile büyük bir ilerleme olacaktır.

Yeni model yine normal ve Plus seçenekleriyle sunulacak. Ekran boyutları 4.7 ve 5.5 inç olacak.

Apple, gelmiş geçmiş en ince modelini çıkarmayı düşünüyor. Yeni modellerin 6.0 veya 6.1 mm olması planlanıyor. Eğer sağlam bir kasa yapısı olmazsa esneme olayları olabilir.

iPhone’larda yıllardan bu yana RAM ihtiyacı dile getiriliyordu. Artık bu modelle birlikte kullanıcılar 2 GB RAM’e kavuşacak. Arka kamerasının büyük bir olasılıkla 12 megapiksel olacağı fakat ön kamerasının 2 megapiksel mi yoksa 5 megapiksel mi olacağı henüz netlik kazanmış değil.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir