iPhone 6s’i Hacklediler

Dünya genelinde çeşitli ülkelerde satışa sunulan iPhone 6s ve 6s Plus, şimdiden milyonlarca satış rakamına ulaştı. Yepyeni bir işletim sistemi ile birlikte gelen iPhone’larda kullanıcılar, güvenlik sorunundan endişe etmişlerdi. Bu konuda zaafiyet yaşamak istemeyen Apple, beraber çalıştığı güvenlik yazılım şirketlerinden Zerodium’un tavsiyesi ile İOS 9’u hacklemeyi başarana 1 Milyon Dolar’ın verileceği bir yarışma başlatmıştı.

Bu durumu değerlendirmek isteyen pek çok kullanıcı telefonda açık aramaya başladı. Kullanıcılardan biri çeşitli kombinasyonları kullanarak telefonun kilidini açmadan telefonda bulunan resimleri görüntülemeyi başardı. Üstelik bu işlemi yalnızca 2 dakika gibi bir süre içinde gerçekleştirdi. Hacker, ortaya çıkarmış olduğu bu açığı şimdilik Apple yetkililerine ulaştırmadı.

Yapmış olduğu işlemi videoya çekerek internete koyan hackerın bu işlemi İOS 9.0.1 güncellemesinde yaptığı görüldü. Konuyla ilgili Apple cephesinden şimdilik bir açıklama gelmezken, ilerleyen günlerde yeni bir güncellemenin gelip gelmeyeceği de şimdilik bilinmiyor. Hacker’ın söylediğine göre bu işlemi yapmak için sesli asistan Siri’nin açık olması yeterliymiş. Eğer Siri’yi kapatırsanız bu işlem gerçekleşmiyormuş.

 

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir