iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

iPhone 7, nihayet geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sunuldu ve meraklıları, iPhone 7 ve 7 Plus modelleri arasında kararsız kalmış durumdalar. Pek çoğu, Plus modelini hiçbir artısını bilmese de tercih edebiliyor ancak bilmeniz gereken şey; iPhone 7 modelinin de yabana atılmaması gerektiği aslında. Bu yazımızda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus karşılaştırmasını yapacağız ve iPhone 7 Plus’un bir miktar artısını, farkını gözlemleyeceğiz.

Ekran

İki modelde de, retina HD ve 3D Touch teknolojili; geniş renk portföyüne sahip ekranlar mevcut. Kısacası iki modelin de çözünürlük teknolojisi aynı ancak; biri iPhone 7 Plus 5.5 inç boyutunda iken; iPhone 7; 4.7 inç olarak boyutlandırılmış. 7 Plus’un boyut konusunda biraz daha büyük ve ofis çalışanları, sık sık toplantı notları alanlar için uygun olduğu söylenebilir. Keza, büyük ekran sevenler için de iPhone 7 Plus biraz daha biçilmiş kaftan. Ancak, minimal ve sadelikten yana olanlar, her zaman olduğu gibi bugün de iPhone 7’yi tercih ediyorlar. Son olarak ufak bir detay eklememiz gerekirse; ekran tarafında iPhone 7 Plus 401 PPI çözünürlük sağlarken; bu değer iPhone 7 tarafında 326 PPI. Ancak, gözle görülür bir farkın olduğunu söylemek oldukça zor.

Dayanıklılık

İki modelde de, suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikaları mevcut. iPhone 7, 138 gram ve 4.7 inç ile bu dayanıklılığı; elle tutuş rahatlığı ile birleştirirken, iPhone 7 Plus modelinde bu dayanıklılığı pek göremeyebiliyoruz zira; model elle tutuş sekansında, özellikle tek elde hafif problemler yaşatabiliyor. Dolayısıyla, dayanıklılık konusunda küçük telefonların her zaman bir adım önde olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Arka Kamera

Bir farklılık da kamera tarafında mevcut. iPhone ailesi, geçtiğimiz dönemde onursal bir ödül alarak bugüne kadar fotoğrafçılıkta yaptığı yenilikler için teşekküre de ek olarak layık görülmüştü. Bunu taçlandırmak isteyen iPhone, özellikle Plus modelinde kamerasına belli başlı yenilikler getirmiş ve devrim yaratmış gibi görünüyor. İki kameralı sistemleri, Android telefonlarda sıkça görüyorduk ancak iPhone üzerinde ilk kez karşılaşıyoruz.

iPhone 7, bizi 12 megapiksellik bir arka kamera ile karşılıyor ve 1.8 diyafram açıklığı değeri de ek olarak mevcut. 5 Kata kadar dijital zoom özelliği bulunan iPhone 7’de, lensler de altı bileşenli olarak şekillenmiş. iPhone 7 Plus modeli ise, kardeşine göre biraz daha havalı…

iPhone 7 Plus’ta iki farklı arka kamera mevcut. 12 megapiksel geniş açılı bir kameranın yanında, aynı zamanda “telefoto kamera” adı verilen, yine 12 megapiksellik bir ikincil kamera karşılıyor bizleri. Bu kamera ile 2.8 gibi oldukça geniş bir diyafram değerine ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında optik zoom etkisi de bulunan telefoto kamerasında, 2 kata kadar optik, 10 kata kadar dijital zoom yapabilmeniz mümkün.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir