iPhone 8 çıkış tarihi, özellikleri ve fiyatı

Apple’ın muhtemelen önümüzdeki 6 ay içinde yeni iPhone 8 modelini duyurması bekleniyor. Şimdiden beklenen ürünle ilgili söylentiler yayılırken, aynı zamanda bu sene iPhone’ların 10. Yıl dönümü ve dolayısıyla firmadan ciddi atılımlar bekleniyor. Peki iPhone 8 nasıl olacak?

Öncelikle yeni iPhone modelinin ismi konusunda farklı görüşler var. Beklenen isim iPhone 8 olsa da, 10. yıl dönümünden ötürü cihazın adı iPhone X ya da iPhone Edition da olabilir. Bu özellikle Apple için ‘taze’ bir başlangıç ve atılım olacaktır. iPhone 8 nedir, ne değildir öyleyse?

Nedir? Apple’ın iPhone telefonlarının 10. yıldönümü.

Ne zaman çıkacak? 2017 Eylül ya da Ekim ayları.

Ne kadara satılacak? Yurt dışı için 650 dolar civarı bir fiyat beklenmekte.

iPhone 8 Çıkış Tarihi

Açıkçası iPhone telefonların çıkış tarihleri her sene bir rutine bağladı fakat bu yıl değişim olabilir. Apple her sene yeni iPhone’ları Eylül ayında çıkarıyor ve 2012’den bu yana gelenek devam ediyor. Yine de iPhone 8’e olan büyük beklentilerle birlikte, telefon biraz daha geç çıkabilir. Her şeye rağmen, iPhone 8 (ya da adı ne olursa olsun) modelinin Eylül ayında çıkışını bekliyoruz.

iPhone 8 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 8’de boyut ve şekil olarak radikal değişimler olabilir. Yeni telefonun AMOLED ekranla, daha yüksek kontrast değerleri ve batarya tasarrufu seçenekleriyle geleceği konuşulurken, boyut olarak 5.8 inç olacağı düşünülüyor.

iPhone 8’de artırılmış gerçeklik teknolojisine dair özelliklerin de olacağı söylenirken, üç boyutlu ve çift kameralı bir lens haberleri de dolaşmakta. Bu gerçekten önemli ya da gerekli bir özellik olur mu tartışılır fakat aynı zamanda telefonda sonunda kablosuz şarj özelliği yer alacağı söyleniyor. Tabii ki hızlı şarj özelliği ve çift batarya kullanımı da cabası.

Fiyat için konuşmak erken olsa da, eğer Apple iPhone 8’i şaşırtıcı özelliklerle piyasaya sunarsa fiyat konusunda önemli bir fark beklenebilir. Eğer 32GB iPhone sürümleri piyasadan kaldırılır ve doğrudan da 64GB ile satışa sunulursa, iPhone 8’in biraz pahalı olacağını ve ABD’de 650-700 Dolar civarında satışa çıkacağını tahmin edebiliriz. Tabii ki bu fiyat Türkiye’de ciddi derecede artacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir