iPhone App Store Açılmama Sorunu

iPhone telefonunuzda App Store’a giremiyor musunuz? App Store hiçbir şekilde açılmıyor mu? Ya da telefonunuza bir uygulama yüklerken ya da güncelleme yaparken problem mi yaşıyorsunuz? Bu oldukça yaygın bir problem ve size iPhone App Store açılmama sorunu karşıssında yapabileceklerinizi anlatacağız.

App Store durumunu kontrol edin

Zaman zaman App Store bakıma alınabiliyor veya çökebilir. Dolayısıyla önce mağazanın durumunu Apple System Stated sayfasından kontrol edin.

İnternet bağlantınızı kontrol edin

İnternete bağlı olduğunuza emin olun. Örneğin, Google.com’u ziyaret edin ve sayfaların açılıp açılmadığına bakın. Wi-Fi sorunu yaşıyorsanız, modeminizi yeniden başlatmayı deneyin.

Başka bir Wi-Fi deneyin

Wi-Fi ağınız çalışıyor olsa bile sizin App Store’a erişmenizi kısıtlayan bazı durumlar olabilir. Eğer imkanınız varsa, alternatif bir Wi-Fi ağı kullanmayı deneyin ya da Wi-Fi ağınızın DNS ayarlarını kontrol edin.

DNS portlarınıza bakın

DNS sunucunuzun yanlış veya farklı ayarlanması da App Store’u engelliyor olabilir. App Store 80 ve 443 portlarını kullanarak bağlantı sağlarken, sizin de bunları seçmeniz gerekmekte.

3G ya da 4G açık mı?

Hücresel veri açık olmasına rağmen, telefonunuz uygulamaları sadece Wi-Fi üzerinden indiriyor olabilir mi? Eğer sadece kablosuz bağlantıyla indirme izni verdiyseniz, 3G ya da 4G bağlantı seçenekleriyle herhangi bir şey indiremezsiniz. Telefonunuzun ayarlar sekmesinden mobil veriye girin ve App Store indirmelerini açtığınızdan emin olun.

Tarifeniz tükenmiş olabilir

Eğer kotalı bir tarife kullanıyorsanız, aylık hücresel veri indirme limitini aşmış da olabilirsiniz. Servis sağlayıcıları her ay belli indirme limiti koyarken, mağazayı kullanamama sebebiniz bu da olabilir.

Tekrar giriş yapmayı deneyin

Hiçbiri işe yaramadıysa, iPhone üzerinden App Store uygulamasından çıkış yapın ve tekrar girin. Bunun için telefon ayarlarından iTunes & App Store’a gigrin, ardından Apple ID’ye basarak çıkış yapın. Sonra yanı işlemi uygulayarak tekrar girin.

Belleği temizleyin

Özellikle RAM ve hafıza miktarınız düşükse, bellek sorunu da yaşıyor olabilirsiniz. Telefonunuzun belleğini temizleyin, App Store’u tamamen kapatıp tekrar açmaya çalışın. Aynı zamanda diğer tüm uygulamaları ve hatta telefonunuzu da kapatıp açın.

Yazılım güncelleyin

Telefonda kullandığınız iOS sürümünün en günceli olduğuna emin olun. Bazen eski yazılımlar da App Store hatalarına neden olabiliyorlar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir