iPhone Flash ışığını daha etkili nasıl kullanabiliriz (Hızlıca kapatmak)

iOS 6 ve daha önceki sürümleri kullanırken en büyük sıkıntıyı Flash ışığını kullanırken yaşıyordum. Gece ışıkların söndüğü bir anda eve gireceğim veya aracımın anahtarını kontağa sokacağım fakat ışık yok. iOS 6’da kendime ışık sağlayabilmek için sıradan bir fener uygulaması kullanıyor ve ortalama olarak 10 saniyede ışığı açıp kapatabiliyordum. iOS 7 ile bunu Apple mühendisleri de düşünmüş olacaklardır ki ışığa çok fazla ihtiyacımızın olduğunu nihayet anladılar. Bu nedenle de kolayca bir ulaşım için kontrol merkezine bizler için bir Flash yakma düğmesi koydular.

İtiraf etmek gerekirse eğer bu simge ile Flash’ı açmak oldukça basit fakat kapatmak istediğimde de tekrardan kontrol merkezine ulaşmam ve ardından kapatmam gerekiyor ki bu da yeniden kaybolan saniyeler anlamına geliyor. Tabii, dikkat ederseniz eğer kontrol merkezinden Flash’ı açınca genelde hemen o merkezi aşağıya geri indiririz. Oysa açtığınız Flash ışığını tekrardan kontrol merkezine dönmeye gerek kalmadan kapatabileceğiniz bir yol daha olduğunu biliyor muydunuz?

flash-ışığı

Şimdi adım adım uygulayalım;

1. Adım: Telefonunuzun tuşlarını kilitleyin (Hızlıca Flash kapatma işlemi sadece kilit ekranında çalışmaktadır.)

2. Adım: Aşağıdan kontrol merkezini açalım ve anahtarlarımızı kontağa sokmak için veya evimize girmek için el feneri simgemize basalım. Sonra kontrol merkezini alışkanlığımızda olduğu gibi tekrardan aşağıya indirelim.

3 Adım: Flash ışığı ile işimiz bittiğinde “Home Button” a basalım ve  şimdi sağ köşede yer alan “Kamera simgesine” parmağımızla bir kez dokunalım. Flash ışığınızın kapandığını göreceksiniz.

Flash ışığını kapatmak için kamerayı açmanıza veya ekranı kameradan tutup, yukarıya doğru sürüklemenize gerek yok, tek yapmanız gereken şey kilit ekranındaki kamera simgemize bir kere parmağımızla tıklamak. Hepsi bu kadar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir