iPhone Fotoğraf Uygulamaları

App Store’da, fotoğraf çekmek, düzenlemek ve iPad ve iPhone’unuzdan direk olarak sosyal sitelere paylaşım yapabilmenizi sağlayan binlerce uygulama mevcut. Çok fazla seçeneğimizin olmasından dolayı, ne aradığınıza bağlı olarak sizin işinize yarayacak uygulamayı nokta atışıyla bulabilmek için aşağıdaki uygulama tanıtımlarını okumanız yeterli olacaktır.

iphoneografi

Bazı uygulamalar sizin için tam aradığınız kaftan olsa da, bazıları uygun olmayabilir. Çünkü herşey tam da ne aradığınıza bağlı. Birçok kişi basit uygulamalardan hoşlanırken, bazı kişilerin de daha karmaşık, daha fazla özellik öneren uygulamalardan hoşlandığı aşikâr. Bu durum size ve yaratıcılığınızın sınırlarıyla alakalı bir durum.

Camera+: iPhone ile bol bol fotoğraf çeken ve kendi kamera uygulamasından çok fazla haz etmeyen biriyseniz, Camera+ uygulamasını kullanabilirsiniz. Camera+ uygulaması sayesinde fotoğraf çekmekte vazgeçemeyeceğinizi söyleyebiliriz ve cihazınızda mutlaka bulunması gereken uygulamalar listesine eklemenizi tavsiye ederiz.

Snapseed: Snapseed, fotoğraflarınızı sıra dışı bir şekilde eğlenceli bir hale getirmenizi ve yüksek kalitede fotoğrafçılık deneyimi elde etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Kullanımı çok basit olan bu uygulama sayesinde ileri düzey özelliklerini kullanarak fotoğraflarınızı geliştirebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Eğer Snapseed uygulamasını henüz kullanmaya başlamadıysanız indirdiğinizden emin olun.

Big Lens: Bu uygulama yaratıcılığın sınırlarını aşmanızı sağlayacak ve iPhone kamerasıyla imkansız olan şeyleri yapmanızı sağlayacak. Fotoğrafınızı çekin ve sihirli bir el değmişçesine  açıklığını ayarlayın, blur seviyesini ayarlayın, arka plan ışığını ayarlayın ve fotoğraflarınız hiç olmadığı kadar güzel hale gelsin.

Noir Photo: Birçok kullanıcının favori uygulamalarından olan Noir Photo ile fotoğraflarınızı siyah beyaz hale getirebilirsiniz. Noir Photo uygulaması ile fotoğraflarınıza güzel, dramatik aydınlatma ve anlık sonuçlarla efektler verebilirsiniz.

Pro HDR: Fotoğraflarınıza otomatik olarak yüksek dinamik çeşitlilikler kazandırmak istiyorsanız, PRO HDR uygulaması vurgularınızı ortaya çıkarmak ve gölgelendirmelerinizi belirgin hale getirebilmek için kullanabileceğiniz bir uygulama. İki farklı fotoğraf çekerek bu fotoğrafları birleştirmek suretiyle doğal çözünürlükte HDR fotoğraf zevkini bol bol yaşayacaksınız.

FX Photo Studio: Tam 194 adet yüksek kaliteli fotoğraf efekti içeren uygulama, profesyonel fotoğrafçı ve grafik dizayn ekibinin işbirliği ile oluşturulmuş. Efektleri fotoğraflarınıza uygulayın ve karıştırın fakat farklı sonuçlar sizi şaşırtmasın. FX Photo Studio uygulaması kesinlikle iPhone için yapılmış en iyi uygulamalardan bir tanesi.

Photo FX: iPhone’unuza profesyonel efektler eklemenizi sağlayan Photo FX, düzenlemeniz için araçlar sunuyor, fotoğraflarınızı kontrol etmek ve düzeltmek ve hatta ilginç efektler eklemeniz için 878 adet önceden hazırlanmış hazır ayarlar serisi sunuyor ki bunların içlerinde dijital optik filtreler de mevcut.

Diptic: Facebook ve Twitter kullanıyorsanız mutlaka denk gelmişsinizdir, arkadaşlarınızın içinde birden fazla fotoğrafı bir araya getirerek bunlara efektler vererek profil fotoğrafı yapanlar vardır. Dipti ile birden fazla fotoğrafı artistik efektlerle bir araja getirerek farklı kolajlar oluşturabilirsiniz. Uygulamada 14 filtre, çerçeveler ve 52 adet düzenlenebilir düzenlemeler mevcut, eşsiz fotoğraflar oluşturabilmek için limitsiz seçeneğiniz mevcut.

Photo Transfer App: Photo Transfer App uygulaması ile iPhone ve iPad’inizden bilgisayarınıza veya iPad, iPhone ve iPod Touch cihazlarınız arasında tam çözünürlükle fotoğraflarınızı aktarabilirsiniz.

CameraBag: Fotoğraflarınızı önemli ölçüde geliştirmek için kullanabileceğiniz bir uygulama olan CamaraBag, birbirinden farklı bir düzine kameranın tek uygulama içinde toplanmış hali olarak düşünülebilir.

Slow Shutter Cam: Slow Shutter Box uygulaması, cihazınızın fotoğraf kutusuna çeşitli olarak inanılmaz yavaş deklanşör hızı efektler yakalamanızı sağlar ki bunu sadece DSLR makinelerle yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir.

Hueless: Hueless uygulaması canlı B&W ön izlemesi, pozlama ve kontrast ayarı ve renk filtreleri sayesinde çok daha iyi siyah beyaz fotoğraflar çekmenizi sağlar. Görüntüleyicide gördüğünüz resim, Film rulosunda gördüğünüz resimden farklı olmayacaktır; tam çözünürlüklü ve herhangi farklı bir işleme ihtiyacınız olmayacak.

TouchRetouch: TouchRetouch uygulaması, iPhone veya iPodunuzda çektiğiniz fotoğraflardan tek parmak dokunuşuyla istemediğiniz içerik veya objeleri çıkarmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Çıkarmak istediğiniz maddelere dokunun ve ilerleyin. Tek yapmanız gereken bu.

Camera Awesome: Daha iyi pozlanmı, ileri seviye, hızlı ve keskin fotoğraflar çekmek istiyorsanz camera Awesome uygulamasını kullanabilirsiniz. Özellikle içinde bulunan “Awesomize” yani mükemmelleştirme modu sayesinde anlık olarak çok daha iyi kalitede fotoğraflar çekebilirsiniz. Uygulamada ayrıca çok farklı kontroller, filtreler ve daha fazlası mevcut.

Instagram: Instagram uygulamasını duymayanınız yoktur herhalde. Fotoğraf uygulamalarının atası sayılan ve en meşhur fotoğraf uygulaması olan Instagram, iPhoneografi ile ilgilenenlerin fotoğraf paylaşımı için en çok kullandığı uygulama ve kullanımı çok kolay. Instagram uygulamasını Facebook’un satın almasından sonra popülaritesinin daha arttığı da inkâr edilemez.

PhotoMojo: Fotoğraf editörleri fotoğraf uygulamaları için App Store’u alt üst etmekteler fakat çok azı PhotoMojo gibi bütüne hitap etmekte. Instagram’ı kolay bir şekilde geçebilecek olan ve fotoğraf düzenleme araçları akıllı bir ürün yelpazesine sahip olan PhotoMojo kurnaz ve eğlence dolu bir uygulama.

KitCam: Devrim niteliğinde bir fotoğraf uygulaması olan ve PhotoForge ekibi tarafından üretilen KitCam, güzel dizaynı ve güçlü özellikleriyle kullanılabilecek uygulamalardan. Fotoğraf ve video çekmeyi sevenlerin cihazlarında bulunmasını önerdiğimiz bir diğer uygulama olan KitCam’ı da App Store’da bulabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir