iPhone İçin 18 Harika Fotoğraf Uygulaması

Blogumuzu takip eden bir kaç arkadaşımız eposta ve yorum üzerinden twitter hesabımdaki resmimi hangi iPhone uygulaması ile yaptığımı sorması üzerine hem bu soruya yanıt vermek hem de birbirinden güzel fotoğraf uygulamalarını sizlerle paylaşmak istedim. Yazımızın devamında bu 20 harika iPhone fotoğraf uygulamasını kısa açıklamaları ile beraber bulabilirsiniz. Uygulamaların hepsi birbirinden farklı ve özel amaçlar için üretilmiş, gayet kaliteli ve standart olarak iphone kamera uygulaması ile yapılamayacak olan işlevleri yerine getiren uygulamalardır. Bu uygulamalar üzerinden kameranız ile çektiğiniz veya çekeceğiniz resimleri bilgisayar ortamında düzenlemekten çok daha kolay yolla düzenleyebilecek ve bir çok efekti kullanabileceksiniz.

O halde sözü fazla uzatmadan bu 20 uygulamayı tek tek tanımaya başlayalım;

1. Adobe Photoshop Express (Ücretsiz)

Adobe Photoshop Express bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Fotoğraf çekme, düzenleme ve fotoğraf paylaşımı, otomatik zamanlama gibi özellikler sayılabilir.

Adobe Photoshop

2. Camera+ (0.99$)

Camera+ bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Dokunmatik odaklama ve poz özelliği, stabilizatör, zamanlayıcı, arka arkaya çekim modu, dijital zoom.

Camera +

3. CameraBag ($1.99)

CameraBag bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Özel filtre efektleri, resim kırpma ve resimleri eposta yolu ile paylaşım.

Camerabag

4. Camera Plus Pro ($1.99)

Camera Plus Pro bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Fotoğraf ve video çekimi, filtreler, anti-shake, zaman atlama özelliği (video), bölge bilgi etiketi, seri çekim modu, e-posta ile sosyal ağ sitelerine toplu yükleme ve paylaşım.

Camera Plus Pro

5. Cool fx ($1.99)

Cool fx bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Renkli ve siyah-beyaz fotoğraf düzenleme ve efektler, dokular, sinema film efektleri ile eposta ile paylaşma.

CoolFx

6. Diptic ($1.99)

Diptic bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Hazır kolaj efekt şablonları ile çalışma, diğer ilginç efektlerle resimleri eposta ile paylaşma, direk olarak facebook hesabınıza gönderme.

Diptic

7. Hipstamatic ($1.99)

Hipstamatic bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Uygulamayı çalıştıdığınızda sanki elinizde plastic bir oyuncak kamera taşıdığınız hissini uyandıran, değişik lens çeşitleri, birbirinden ilginç efektler ile çekip düzenlenen resimleri E-posta, Facebook, Twitter, Flickr ve Tumblr yoluyla paylaşma.

Hipstamatic

8. Instagram (Ücretsiz)

Instagram bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: iPhone cihazınızın fotoğraf çekimi özelliğinden daha yetenekli özellikler içeren bir uygulama. Instagram uygulaması ayrıca en çok tercih edilen uygulama olarak öne çıkmakla beraber değişik filtreler barındıran e-posta, Facebook, Twitter ya da Flickr üzerinden resim paylaşımına olanak tanıyan çok iyi bir uygulamadır.

Instagram

9. Iris Photo Suite ($1.99)

Iris Photo Suite bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Fotoğraf düzenleme, birbirinden ilginç filtreler, özel doku katmanları, e-posta ve Flickr yoluyla paylaşım.

Iris Photo Suite

10. Lo-Mob ($1.99)

Lo-Mob bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Düzenlemek için resim galerinizden bir resim seçebilir yahut yenisini çekebilirsiniz. Vintage ve deneysel efektler, düzenlemelere dair etkileri önizleme, e-posta, Facebook, Flickr, Picasa veya Twitter üzerinden fotoğraf paylaşımı.

Lo-Mob

11. Magic Hour ($1.99)

Magic Hour bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Özel filtreler ile çalışma, filreleri de özelleştirebilme, ücretsiz olarak indirebileceğiniz ek özellikler, Facebook, Twitter, Foursquare, Flickr ve Tumblr üzerinden paylaşım.

Magic Hour

12. Perfectly Clear ($2.99)

Perfectly Clear bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Görüntüyü otomatik olarak keskinleştirme, istenen çözünürlülükte ayarlama, Twitter ve Facebook paylaşımı.

perfectly clear

13. PhotoForge2 ($2.99)

PhotoForge2 bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Katmalnlar üzerinde çalışma ve maskeleme teknikleri, tam çözünürlüklü resim düzenleme, özelleştirilebilir filtreler, Twitter, Facebook, Flickr, Dropbox, Picasa, Tumblr ve tam FTP desteği ile fark oluşturan bir uygulama.

PhotoForge2

14. Pic Grunger ($0.99)

Pic Grunger bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Grunge efektler, eskitme ve bozulma efektleri ile e-posta, Flickr, Facebook ve Twitter paylaşımı.

Pic Grunger

15. Picture Show ($1.99)

Picture Show bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Çoklu lens tipleri, tiltshift mercek etkisi, filtre ayarı, resim kırpma, HDR filtre ayarı bulunan güzel bir fotoğraf çekme ve düzenleme uygulaması. e-posta, Twitter, Facebook, Tumblr ve Blogger üzerinden paylaşım.

Picture Show

16. ShakeItPhoto ($1.99)

ShakeItPro bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Polaroid makina da resim çekme tadını size yaşatır aynı zamanda eposta veya Facebook üzerinden paylaşım.

ShakeItPhoto

17. Tilt Shift Focus ($0.99)

Tilt Shift Focus bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: İster yeni bir resim çekin isterseniz de galerinizdeki resimlerle çalışın, blur efekti araçları, minyatür etkisi verme ve yakınlaştırma gibi ilginç efektler barındıran uygulama ile düzenlediğiniz resimleri e-posta ve Twitter ile paylaşın.

Tilt Shift Focus

18. WordFoto ($1.99)

WordFoto bağlantısından indirebileceğiniz bu uygulamamızın öne çıkan özellikleri: Assolistler en son çıkar misali bu konumuzu hazırlamamıza sebep olan ve sizlerin en çok sorduğu yazımızın başında belirttiğimiz uygulamamız. Belirlediğiniz kelimeler ile çektiğiniz yahut galerinizde yer alan fotoğraflarınıza ilginç bir görünüm kazandırır. Resminizi verdiğiniz kelimeleri kullanmak sureti ile yeniden oluşturur.

WordFoto

8 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir