iPhone İle SMS’lerinizi Zamanlayın

Her ne kadar iPhone ileri tarihli mesaj gönderme işlemi mevcut iOS ayarları üzerinden mümkün değilmiş gibi görünse de SMS’leri ileri tarihli zamanlamanız bazı üçüncü parti uygulamalarla mümkün. Haftanın uygulaması olarak seçtiğimiz Scheduled adlı uygulama da bu uygulamalardan bir tanesi. iPhone planlı mesaj gönderme nasıl yapılır diye merak edenlere yazımızın devamında detaylarından bahsediyoruz.

Temiz ve basit ara yüzü sayesinde Scheduled uygulaması ile taslak mesajlar oluşturabilir ve iMessage, SMS, Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp veya email yoluyla bu mesajlarınızı dilediğiniz kişilere yollayabilirsiniz.Bu konuda sadece iMessage/SMS seçeneklerine göz atacağız.

Scheduled Uygulamasının Kısıtlamaları

Diğer alternatif uygulamalar gibi Scheduled uygulamasında da zamanlanmış olan SMS’ler zamanladığınız tarih ve saatte size bir bildirim yoluyla danışmadan yollamak istediğiniz kişiye iletilmiyor. Ne yazık ki bu kısıtlama Apple tarafından getirilmiş ve ileriki zamanlarda da değişecek gibi görünmüyor.

Scheduled uygulamasının çalışma mantığı ise şu şekilde: mesajı yollamak istediğiniz kişiyi seçin, taslak mesajınızı yazın, iletilmesini istediğiniz tarih ve saati yazın. Seçtiğiniz tarih ve saat geldiğinde Scheduled uygulamasından bir bildirim alacaksınız. Bu bildirimi açtığınızda uygulama size mesajı hangi araçla yollamak istediğinizi soracak siz de bunlardan dilediğinizi seçip yollayabilirsiniz.

Tekrar hatırlatmakta fayda var, kısıtlama olduğundan dolayı uygulama her mesajın zamanı geldiğinide size bir bildirim yollayacak. Eğer jailbreak yapılmış bir cihazınız var ise bu kısıtlamayı Kairos veya Columba adlı tweakleri kullanarak aşmanız mümkün ki bu yöntem sadece iMessage/SMS yöntemlerinde çalışıyor.

SMS veya iMessage’lar Nasıl İleri Bir Tarihe Zamanlanır?

  1. App Store’dan Scheduled uygulamasını ücretsiz olarak indirin. Uygulamayı açın ve kişilerinize ulaşma talebini onaylayın.
  2. Create Message seçeneğine dokunun.
  3. To Whom yazan yere dokunun ve mesajınızı kime yollamak istediğinizi seçin.
  4. Your Personal Message kısmına atmak/göndermek istediğiniz mesajı yazın.
  5. When? butonuna dokunun ve mesajı ne zaman iletmek istediğinizi seçin.
  6. Her şey hazır olduğunda Schedule Message kısmına dokunun.
  7. Seçtiğiniz vakit geldiğinde, uygulama size zamanlanmış bir mesajınızın olduğunu bildiren bir bildirim yollayacak. Bu bildirime dokunarak uygulamayı açın. Sizi direk olarak nerde olmanız gerekiyorsa oraya yönlendirecektir.
  8. Send With butonuna dokunun.
  9. iMessage/SMS seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtiğinizde alıcı ve mesaj bilgilerini görebileceğiniz bir sayfa açılacaktır.
  10. SMS veya iMessage’inizi norma bir şekilde gönderebilirsiniz.

Her ne kadar mükemmel ötesi olmasa da iPhone’unuzda SMS’leri zamanlamanın en iyi yöntemlerinden bir tanesi Scheduled uygulaması. Uygulama gayet basit ve bir o kadar zarif. Öte yandan Scheduled doğum günlerini hatırlatma özelliğiyle de oldukça kullanışlı bir uygulama. Sürekli olarak İphone zamanlı mesaj gönderme ihtiyacı doğanlar mutlaka denemeliler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir