iPhone’da WhatsApp İle Telefon Aramasını Kullanmaya Başlayın

Eğer jailbreak yapılmış bir telefonunuz ve az biraz sabrınız varsa, WhatsApp’ın yeni olan ve beta süreci devam eden sesli arama özelliğini iPhone’unuzla kullanmaya başlayabilirsiniz. WhatsApp sesli arama özelliğini kullanabilmek için WhatsApp beta sürümünü cihazınıza kurmalıi, Cydia’dan bir paket indirmeli ve aşağıda anlatacağımız adımları takip etmelisiniz.

Bu konuda anlattıklarımızı uyguladıktan sonra, WhatsApp ile sesli arama özelliğini kullanmaya başlayabileceksiniz.

NOT: Bazı durumlarda WhatsApp beta sürümünü cihazınıza kurabilmek için AppSync tweakını kurmanız gerekmekte. AppSync tweakını kurabilmek için Cydia’dan http://cydia.angelxwind.net reposunu eklemeniz gerekiyor.

Adım 1: iPhone’unuzun tarayıcısını kullanarak buraya tıklayın ve WhatsApp’ın beta sürümünü telefonunuza kurun.

Adım 2: Cydia’ya girerek repo ekleme kısmından şu adresi repolarınıza ekleyin: http://apt.imokhles.com

Adım 3: Repoyu ekledikten sonra repoda bulunan “WhatsApp Call Enabler” paketini cihazınıza kurun ve Ayarlar menüsünden bu paketi aktifleştirin.

Adım 4: WhatsApp’a giriş yapın ve aktiflştirilmiş olan arama seçeneğiyle arkadaşlarınızı arayın ve arkadaşlarınız da sizi aktifleştirmek için sizi arasınlar.

Adım 5: Arama yaptığınız kişi (inşallah) size dönerse arama özelliği aktif hale gelecektir.

WhatsApp arama özelliğini aktifleştirmek bu kadar basit. İşin sabır gerektiren kısmı telefon araması yaptığınız kişinin size dönmesini beklemek.

Güncelleme: Bazı kullanıcılar bu işlemin tweak kullanmadan yapılabildiğini söylemekteler, bu da bu özelliği kullanabilmek için jailbreak yapmaya gerek kalmayacağı anlamına gelmekte. Kendi cihazım jailbreak yapılmış olduğundan dolayı ben deneyemedim fakat jailbreak yapılmamış cihazınız varsa ilk adımdaki linki kullanarak beta sürümünü cihazınıza kurarak deneyebilirsiniz. Ayrıca, arama fonksiyonu aktif olan bir kişiden arama alabilirsiniz.

Umarız bu konu işinize yaramıştır. Eğer sesli aramayı aktifleştirmeyi denediyseniz yorum kısmından tecrübelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir