iPhone & iPad’de Pil zayıf uyarısını kontrolünüz altına altın

Akıllı telefonlarımızın hayatımızdaki önemleri hiç şüphesiz paha biçilemez, bir medyayı görüntülemek, anılarımıza anında fotoğrafa çevirmek, istediğimiz kişileri ulaşmak vs. Fakat ne yazık ki bunları hepsi aynı gün içerisinde aynı cihaz ile yapmak pek mümkün olmuyor. Çünkü akıllı cihazlar ve işletim sistemleri her ne kadar gelişmiş olsalar da pil teknolojisi üzerinde hala geliştirilmesi gereken çok şey var. Power Informer tweak’i de en azından bizim telefonumuzu şarj etmemiz gereken zamanları gözümüzden kaçırmamak için iyi bir alternatif tweak denebilir.

Power Informer tweaki ile kolaylıkla bataryamızın % kaçın altına indikten sonra bize uyarı vermesi gerektiğini anlayabiliyoruz. Örneğin, ben cihazımın pil yüzdesi %50’nin altına geçtiğinde henüz daha dışarıda işlerim varsa internet kullanımımı çok daha seyrekleştiriyorum ve şarjımın lazım olabilme ihtimalini de düşündüğüm için öyle çok çok telefonda şarj harcayacak şeyler ile uğraşmıyorum. Normalde ise iOS cihazlarımızda sadece %20 ve %10’da bu uyarıyı alabiliyoruz.

Tweak istediğiniz bir yüzde içerisinde size bu durumu bildiriyor. Ayrıca bu bildirimde ne yazacağını da yine Tweak içerisinden kendiniz belirterek daha kişisel bir şarj bildirimine sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca, belli bir yüzdenin altına indikten sonra kaç üzdelik oranla bir bu iletilerin size gösterileceğini seçebilme gibi farklı opsiyonlara da sahip oluyorsunuz. Ücretsiz olması ve gerçekten şarj kontrol takibini sıklıkla gözden kaçıranlar için son derece kullanışlı bir tweak.

Power Informer Tweak’ini, Cydia içerisinden kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir