iPhone nasıl hızlandırılır?

Birçok okuyucumuz yavaş çalışan eski veya daha yeni iPhone cihazlarını nasıl hızlandıracağını merak ediyor. Açıkçası bu yaygın bir problem ve özellikle birkaç nesil öncenin cihazlarını kullanıyorsanız, telefonun yavaşlaması da normal.

Zaman içinde iPhone da olsa akıllı telefonlar ağırlaşmaya ve geç yanıt vermeye başlıyor, uygulamaların açılma hızları düşüyor. Peki bu sorunun üstesinden nasıl geleceksiniz?

Telefonunuz güncel mi?

Şu anda en güncel iOS sürümü, hem iPhone, hem de iPad için iOS 10.3.1. Telefonunuzu güncel tutmak önemli olsa da, eğer biraz eski bir cihaza sahipseniz, yeni yazılım güncellemeleri tam aksine cihazınızı daha da yavaşlatabilir.

Tüm açık uygulamaları kapatın

En basit yöntemle başlayalım ve gereksiz tüm uygulamaları kapatalım. Home tuşuna çift basarak telefonda çalışan tüm uygulamaları görebilirsiniz. Ardından yukarı doğru kaydırarak tek tek hepsini kapatın. Maalesef hepsini tek seferde kapatma şansı bulunmuyor fakat bu işlem cihazınızı biraz olsun rahatlatacaktır.

Telefonu yeniden başlatın

iPhone cihazınızı yeniden başlatın. Hatta bu işlemi sık sık yapın çünkü kimi kullanıcılar telefonlarını günlerce, hatta haftalarca açık tutuyor. Telefon uzun süreler boyunca açık kaldıkça, hızda fark edilir bir düşme yaşanacaktır.

Gereksizse ‘silin’

İhtiyacınız olmayan uygulamaları daima telefonunuzdan kaldırın ve hafızanızı sonuna kadar kullanmayın. Telefonun ayarlar kısmında zaten bunların tümünü göreceksiniz ve emin olun, baktığınızda karşınıza pek çok adını bile hatırlamadığınız şey çıkacak.

Tarayıcı çerezlerini ve verilerini temizleyin

Safari veya Chrome, hangi interne tarayıcısını kullanırsanız kullanın düzenli olarak tarayıcının ayarlar sekmesinden verileri, çerezleri ve diğer birikmiş kalıntıları silin. Bu hem cihazın hafızasında önemli bir yer açacaktır, hem de hıza etki edecektir.

Mesajları silin

Eminiz ki sizin telefonunuzda da zaman içinde pek çok gerekli – gereksiz mesaj birikiyor ve silmeyi dahi unutuyorsunuz. Fakat dolup taşan mesajların cihazda kalması iyi değil ve aralıklı olarak temizlenmesi gerekiyor.

Fotoğraflara, videolara ve şarkılara tekrar göz atın

WhatsApp gibi sohbet uygulamaları yüzünden artık ister istemez cep telefonlarımız yüzlerce, hatta binlerce fotoğrafla doluyor ve bu kısa sürede gerçekleşiyor. Tavsiyemiz, sık sık telefonunuzdaki multimedya dosyalarını silmeniz ya da gerekliyse bilgisayara yedeklemeniz. Biriken ve dolup taşan bir galeri, iPhone’unuzu kesinlikle yavaşlatacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir