iPhone Ön ve Arka Kameradan Aynı Anda Çekim Yapın; Twicer

Mobil cihazlarımız hızlı şekilde kareler yakalamanın şuanda dünyadaki en pratik ve yaygın yöntemleri arasında yer alıyor. Birçok kullanıcı çektiği görüntüleri Vine ve Instagram gibi popüler sosyal platformlar üzerinde paylaşıyor. Yine de büyük bir sorun var. Özellikle artık yeni nesil hemen her Android işletim sistemine sahip mobil cihazın sunduğu aynı anda hem ön hem de arka kameradan çekim yapabilme özelliği maalesef iOS işletim sistemlerinin nimetleri arasında yer almıyor. Peki, aynı anda hem nasıl arka kamera hem de ön kamera ile iPhone’u kullanarak çekim yapacağız?

Bunun için öncelikle Twicer uygulamasına teşekkür etmemiz gerekiyor. iOS işletim sisteminin en büyük eksiliklerinden biri olan bu sorunu artık geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlarak iOS işletimine geçiş yapan uygulama ile ortadan kaldırabiliyoruz. Uygulama bize basit bir arayüz sunuyor ardından da çekim aşamasında hem ön hem de arka kameramızı kullanmamızı sağlıyor. Böylece yapacağımız çekimler sırasında asıl aksiyonu arka kameradan alırken ön kameradan da kamerayı tutan kişi aynı anda çekimin içerisinde yer alabiliyor. Uygulama çektiğimiz bu yayınları kolaylıkla popüler sosyal medya siteleri üzerine yükleyerek hemen paylaşmamıza da olanak sağlıyor. Üstelik bunların tamamını da ücretsiz şekilde yapıyor. O halde hadi Twicer isimli uygulamayı biraz daha detaylıca inceleyelim.

twicer

iPhone’unuzun hem ön hem de arka kamerasından eş zamanlı olarak çekim yapmamız için ilk olarak Twicer uygulamasını App Store üzerinden indirmemiz gerekiyor – yazının sonundan da ayrıca linke erişebilirsiniz – Kurulum işlemini gerçekleştirdikten hemen sonra uygulama bizden kameralarımızı kullanabilme konusunda izin istiyor. Gerekli izinlere evet tuşu ile izin verdikten sonra uygulamanın arayüzü bizi karşılıyor. Buradan sonrasında ise iş çekim yapmaya kalıyor. Daha fazla detayı olmadığı için bu kısımdan pek bahsederek sizi sıkmamam gerektiğini düşünüyorum. Uygulama bu arada bu özelliği ile bize yalnızca 60 saniye süresince çekim yapabilme özelliği sunuyor.

twicer2

Bu da iOS işletim sisteminin yine meydana getirdiği kısıtlamalardan dolayı oluyor. Yeni ve tamamen gelişmiş iOS çit taraflı kamera modu gelene kadar eş zamanlı olarak iki kameradan da çekim yapabileceğiniz en pratik yöntem şuanlık bu.

Twicer Uygulamasını App Store üzerinden indirmek için tıklayınız

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir