iPhone sadece belli kişiler için nasıl sessize alınır?

Bundan daha önce yazmış olduğum birçok konu içerisinde Don’t Distrubt Me yani Rahatsız Etme özelliği hakkında sizinle bilgiler paylaştım, ancak bugüne kadar paylaştıklarım arasından hiçbiri sanırım sizin de bu kadar çok dikkatinizi çekmemiştir. Geçtiğimiz gün uyuduğum bir sırada okulda olan acil bir durum için bolca aranmışım ancak telefonum Rahatsız Etme modunda kalmış olduğu için maalesef bu çağrılardan çok sonra haberdar olabildim. Bugün rehberimiz içerisindeki kişileri kolayca gruplara ayıracak ve sonradan da Rahatsız Etme modunu bu kişiler için ayarlayacağız. Bu işlemleri çok daha hızlı yapmak için bilgisayarınıza geçiş yapın ve https://www.icloud.com/ adresine Apple Kimliğiniz ile giriş yapın.

Ardından Kişiler sekmesine geçiş yapın ve sol tarafta aşağıda yer alan artı işaretinden “Yeni Grup” seçeneğini seçin.

yeni-kisi

Grubunuzu oluşturduktan sonra Tüm Kişiler sekmesine geri dönün ve burada yer alan kişilerinizi isteğinize göre gruplarınızın içerisine sürükleyin ve bırakın. Eğer kontaklarınız çok fazla ise ayrıca CTRL ile seçerek toplu şekilde de gruplarınızı oluşturabilirsiniz. Grup oluşturma işimiz bittikten hemen sonra iPhone cihazımıza geri dönüyoruz.

Ayalar sekmesi içerisinden Rahatsız Etme sekmesine geçiş yapıyoruz. Şimdi buradan Arayabilecekler kısmından hangi gruba dahil ettiğiniz kişilerin sizi arayabileceğini seçiyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra artık cihazınız Rahatsız Etme modunda bile olsa bu numaralar sizi arayabilecekler. Böylece siz de benim gibi önemli gelişmeleri kaybetmekten kurtulmuş olacak ve Rahatsız Etme modunu tam bir performans ile kullanacaksınız.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir