iPhone Şarj Süresini Uzatma Yolları

iPhone’un işletim sistemi iOS pil ömrünü çabuk tüketecek bazı özelliklere sahiptir:

  • Denetim ve Bildirim Merkezi
  • Çoklu görev yöneticisi
  • Yeni kamera uygulamaları
  • Siri iyileştirmeleri

Tabiki her mobil telefon kullanıcılarının en büyük önemsediği şeylerden birisi pil ömrüdür. iOS 9’un, önceki iOS sürümlerine göre daha fazla pil tükettiğini birçok kullanıcı dile getirmektedir. Pil ömrünün kısa olmasını daha çok beyaz tonların ağırlıklı olarak kullanılmasına bağlayabiliriz. Bu bağlamda iPhone şarj süresini daha uzun tutmak için ne yapılabilir bunları aktaracağım.

1.Apple Store uygulamalarının otomatik güncelleştirmelerini kapatın.

iOS 7 yeniliklerinden birisi olan Apple Store da ki uygulamaların otomatik güncelleştirme seçeneklerini kapatarak pil tasarrufu yapabilirsiniz. Sizin izniniz olmadan gelecek verileri ve dosyaları da engellemiş olacaksınız.

2.AirDrop’ı kapatın.

iOS cihazlar arasında dosya alışverişini kolaylaştıran ve veri alışverişini sağlayan bu uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız sizlere yadsınmayacak derecede pil tasarrufu sağlayacaktır.

3.Uçak Modu özelliğini kullanın.

Uçak Modu özelliğinin doğru kullanımı bir diğer pil tasarrufu yöntemlerinden birisidir. Doğru zamanda kullanılması pilinizi daha uzun vadeli kullanmanızı sağlayacaktır.

4.Siri özelliğini kullanıma kapatın.

Telefonunuzda aradığınız bir dosya ya da yapmak istediğiniz bir işlemi sesli komut vererek yani konuşarak bulmanıza yardımcı olan bu özelliği devre dışı bıraktığınızda da şarj ömrünü uzatmış olacaksınız. ( Ayarlar>Genel>Siri kısmından özelliği devre dışı bırakabilirsiniz)

5.Hareketli arka plan kullanmayın.

Görsel açıdan birçok kişinin kullandığı hareketli baloncuklar yani hareketli duvar kağıdı şarjınızı sömüren özelliklerden bir diğeri. Hareketli duvar kağıdını iptal ederek bunun önüne geçebilirsiniz.

6.Konum Servislerini kapatın.

Bulunduğunuz yeri yani konumunuzu bildiren ya da bir yeri bulmanıza olanak sağlayan bu servisleri kapatmak sizlere şarj konusunda büyük tasarruf sağlayacaktır.

(Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri seçeneğini kullanarak bu uygulamaları kapayabilir ya da açabilirsiniz.)

7.Multi – Tasking özelliği ile arka plan uygulamalarını kapatın.

Bu özellik tıpkı bilgisayarlarımızdaki görev yöneticisi gibi arka planda çalışan o an kullanmadığınız gereksiz uygulamaları kapatmanızı sağlıyor. Home(Başlangıç) tuşuna iki defa bastığınızda bu özelliği görebilir ve gereksiz uygulamaları kapatarak sadece pil ömrünü uzatmış olmakla kalmayıp işlemcinize gereksiz yüklenmenin önüne geçiyorsunuz.

Bu işlemleri yapmanız size daha uzun pil ömrü sağlayacaktır ve bunlara ek olarak ekran parlaklığının azaltılması, Wi-Fİ ve 3G’nin kullanılmıyorsa kapatılması bilinen basit yöntemlerdendir.

Son olarak pilinizi hor kullanmamaya özen gösterin. Telefon şarjda iken bataryayı yoğun şekilde kullanıma sebep olan uygulamaları çalıştırmayın. Telefonunuzu yeni aldığınızda batarya tamamen bitinceye kadar kullanmaya özen gösterin ve batarya boşaldıktan sonra cihazınızı kapalı bir şekilde tam olarak doluncaya kadar şarj edin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir