iPhone Şarjına Kürdanlı Çözüm

Sadece iPhone değil, neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının ortak şikâyetlerinden bir tanesi akıllı cihazlarının çok geç şarj oluyor olması. Bununla ilgili birçok çözüm önerisi yayınlanmış olsa da, kimisi işe yaradı, kimisinin hiçbir geçerliliği olmadığı görüldü.

Business Insider adındaki iş ve teknoloji sitesinde yer alan bir haber, şarj olma süresi hakkındaki bildiklerinizi tamamen değiştirecek türden. Business Insider’da yer alan haberde yer alan basit bir ipucu, şarj sorunuyla ilgili ekran parlaklığı düşürme gibi tavsiyelerden çok farklı bir öneri.

Şöyle ki, bu ipucunda yer alanları yapmak, cihazınızın yavaş şarj olmasının çözümü olarak anılmakta.

Problemin çözümü çok basit: Kürdan!

Evet yanlış okumadınız. Sitede yer alan habere göre telefonunuzun şarj kablosunu taktığınız yerin temiz olması oldukça önem arz ediyor. Her ne kadar “öyle şey mi olur?” diyenleri duyuyor gibi olsak ve düşündürücü bir işlem gibi duruyor olsa da, bu işlemi aşağıda yapacağımız açıklamayı okuduktan sonra siz de deneyeceksiniz.

Malum birçoğumuz telefonlarımızı cebimizde taşıyoruz ve bu sebepten dolayı telefonlarımızın şarj deliklerine istenmeyen maddeler, tozlar vs. girebiliyor. Bu maddeler elektrik akımının etkilenmesine neden olacağından dolayı, şarj olma sürenizin oldukça uzun olmasına sebep olabiliyor. Bundan dolayı telefonunuzun şarj soketini bir kürdan vasıtasıyla temizlemek, elektrik akımının daha hızlı iletilmesini sağlayacak ve telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını sağlayacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir