iPhone ve iPad 3. Çeyrek Satış Rakamları

Apple‘ın amiral gemileri konumuna geçen ve Mac satışlarını gölgede bırakan iPhone ve iPad 3. çeyrek satış bilgilerinde adeta şirketi uçurdu diyebiliriz. Bir çok teknoloji sitesinde Android ile kıyaslanan ama aslında android yüklü bir çok markaya ait toplam veriler üzerinden haksız bir kıyaslama şeklindeki istatistiki bilgiler ile kullanıcıların kafası karıştırılırken aklı selim düşünen herkes sadece 2 ürününde, iPad ve iPhone’da yer alan iOS ile onlarca markada ve yüzlerce üründe yüklü Android işletim sisteminin kıyaslanmasının mantığını görebilmekte. Gelelim başlığımızın ana konusu olan ve Apple‘ı 3 çeyrekte sırtlayan iPad ve iPhone‘un rakamsal değerlerine.

Apple bu çeyrekte, 9,25 milyon iPad sattı ve geçen seneki 3. çeyreğin satış rakamlarına göre %183’lük artış gösterdi.  iPhone satışlarında da benzer bir durum gözlendi, bu sene içinde bulunduğumuz çeyrekte 20,34 milyon iPhone satıldı ve bu rakam geçen seneki 3. çeyreğe göre %142’lik bir artış olduğunu gözler önüne serdi. iPad ve iPhone’nin aksine iPod’un satış rakamlarında geçen seneye göre %20’lik bir düşüş gözlendi, satış rakamları 7,54 milyon olarak açıklandı.

iPad 2 iPhone 4

Ayrıca Apple bu çeyrek içinde 3,95 milyon Mac sattı, Mac satışlarında geçen seneye göre %14’lük bir artış görüldü.  iPad 2 mart ayında satışa çıkmış ve kısa süre içerisinde stoklar tükenme noktasına gelmişti, üstelik taleplerde de herhangi bir azalma olmamıştı. Apple, 25 Haziran tarihiyle geride bıraktığı 3. çeyrekte 7,31 milyar dolar kar etti, bu rakam geçen seneye göre 3,25 milyar dolarlık bir artış olduğunu da gözler önüne seriyor. Geçen ayki Uluslararası Geliştiriciler Konferansı’nda Apple yeni mobil işletim sistemi iOS 5‘i ve iCloud senkronizasyon servisini tanıtmıştı.  Apple CEO’su Steve Jobs, şu anda biz iOS 5 ve iCloud ile kullanıcılarımızı buluşturmak için sabırsızlanıyoruz dedi.

Kaynak: ComputerWorldTurkiye

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir