iPhone ve iPad için En iyi 5 yaratıcı Widget uygulaması

Güncellemenin yayınlandığı günden bu yana birçok iOS kullanıcısı kendisini iOS 8’e adapte etmeye başladı. Bununla birlikte geliştiriciler de geçen zaman içerisinde kendisini iOS 8 için hazırlamaya ve çok daha kullanışlı uygulamaları meydana getirmeye başladı. Özellikle iOS 8 işletim sistemi ile birlikte sahip olduğumuz en yeni özelliklerden birisi de bildirim merkezi üzerinde artık uygulamalar ile birlikte kılınan hakimiyetimiz.

Nitekim artık çok daha fazla kontrol sahibiyiz ve çok daha yaratıcı uygulamalar ile birlikte bildirim merkezimizi çok daha aktif kullanabileceğiz. Her gün yeni çıkan uygulamalara karşın eğer bildirim merkezinizi hangi widget’lar ile kullanmak istediğinize dair hala kafanızda soru işaretleri varsa bu yazımızda sizler için en yaratıcı 5 farklı widget’e sahip olan uygulamayı tanıtıyoruz;

#1: Çok daha iyi notlar alın

evernote1  evernote2

Evernote uygulaması hem iPhone hem de iPad cihaza sahip birçok kullanıcının zaten sıklıkla kullandığı uygulamaların arasında yer alıyor. Bulut yedekleme servisini sunması, kolayca notlarınızı almanıza yardımcı olması, hatırlatıcılar kullanabilmenize yardımcı olması ve birbirinden renkli listeler hazırlayabilme özellikleri ile Evernote zaten en iyi not uygulamalarının arasında yer alıyor. Diğer yandan ise iOS 8 ile birlikte bizlere sunduğu Widget özelliği onu çok daha kullanışlı hale getiriyor.  Evernote’u şimdi bildirim merkezi aracılığı ile çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilmek mümkün.

Evernote uygulamasına ücretsiz olarak sahip olmak için tıklayın.

#2:Elinizin altında bir yapılacaklar listeniz olsun

finish1  finish2

Eğer siz de benim gibi çok sık yapılacaklar listesine ihtiyaç duyuyorsanız, her ne konuda yapılacak işiniz olursa olsun Finish uygulaması tam size göre denebilir. Finish uygulamasını normal ve sıradan bir yapılacaklar uygulamasından ayıran birçok özelliği var.

Bunlardan biri de hiç şüphesiz uygulamanın tasarımı denebilir. 2013 yılı içerisinde aldığı ödül ile en iyi tasarıma sahip uygulamalardan birisi olan Basil LTD’in geliştirdiği uygulama şimdi bizlere bir de Widget desteği sunuyor. Böylece direkt olarak kontrol merkezimiz üzerinden uygulamalarımızı görebiliyor, düzenleyebiliyor ve tamamladıklarımızı da işaretliyebiliyoruz.  Uygulamanın ücretsiz olması da diğer güzel yanı denebilir.

Finish uygulamasını ücretsiz olarak indirmek için tıklayın.

#3: Geri sayımlardan hoşlanmaz mısınız?

Tarihlerle aranız pek yoksa ve genelde ayın kaçıncı gününde olduğunuzu aklınızda tutamayanlardansanız, bir çok beklenen meşhur yapım için gelecek tarihleri hep bir yerlere not edenlerdenseniz bu seferki uygulama tam sizin için demektir. Geri sayım uygulaması olan Countdowns with Widget uygulaması ile sizler de kolaylıkla kendinize geri sayımlar oluşturabilirsiniz. Üstelik sadece kalan günü değil, kalan dakika ve saniyeyi bile belirleyebilirsiniz.

Tabii, işin en güzel yanı bunları birde kolaylıkla kontrol merkezinize ekleyebilir ve her canınız istediğinde kontrol merkezinizden geri sayımın tamamlanması için ne kadar süre kalmış olduğunu görebilirsiniz. Diğer bir artı yanı da istediğiniz kadar geri sayım oluşturabilir ve bu geri sayımlardan yalnızca hangilerinin kontrol merkezindeki widget içerisinde görünüp görünmeyeceğini seçebilirsiniz.

Countdowns with Widget uygulamasını ücretsiz olarak indirmek için tıklayın.

#4: Bir avuç dolusu Widget

wdgts2 wdgts1

Eğer kontrol merkezinizi çok daha verimli kullanmanız gerektiğini düşünüyorsanız Wdgts uygulaması bu konuda size en büyük yardımı sunabileceklerin arasında yer alıyor. Wdgts uygulaması kolay hesaplama widgetinden tutun da içerisinde döviz çevirme aracına kadar birçok farklı widgeti size tamamen ücretsiz olarak sunuyor. Yani, eğer Widgetler ile çok daha kapsamlı bir kontrol merkezine sahip olmak istediğinize eminseniz mutlaka denemeniz gerekenlerin arasında Wdgts de yer almalıdır.

Wdgts uygulamasını indirmek için tıklayınız

 

#5: Dil ustan kontrol merkezinde!

duo2  duo1

Yabancı dil öğrenmek artık akıllı cihazlarımızla çok daha kolay denebilir. Fakat bu konuda aynı şekilde bize yardımcı olması gereken uygulamalarımızın da olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu uygulamalar arasında başta gelenlerden birisi de Duolingo uygulamasıdır. Duolingo uygulaması size birçok dilden birçok dile eğitim veriyor, bunu yaparken de aynı zamanda size kontrol merkezinizden günlük ne kadar çalışma yapmanıza ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Yani, bir nevi sizin yabancı dil koçunuz olarak sizi sürekli yönlendiriyor. Eğer yabancı bir dil öğrenme konusunu kafaya takmış olanlardansanız bu uygulama size oldukça yardımcı olabilir.

Duolingo uygulamasını ücretsiz olarak indirmek için tıklayın

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir