iPhone ve iPad için en iyi not alma uygulamaları

Teknoloji devrinde yaşıyor olmamızın ve bir akıllı cihaz sahibi olmanın aslında bize katması gereken en büyük özelliklerden biri de her notu üşenmeden almamızdır. Neticede alacağınız notlar neredeyse kütüphaneler dolduracak olmasına rağmen hepsini cebinizde taşıyabiliyorsunuz. Tabii, bu işi bir de en iyi şekilde yapacak uygulamalara ihtiyacımız var. Ben özellikle günlük yaşantımda çok fazla not alıp, bu notlara da en hızlı şekilde ulaşmak isteyenlerdenim. iOS’in kendi “Not defteri” uygulaması ise maalesef şuanda hala yetersiz. İşte tercih edebileceğiniz alternatif not defteri uygulamaları;

1. Evernote

evernote

Evernote hem akıllı cihazlarda hem de masaüstü cihazlarımızda en çok ve en popüler olarak kullanılan not alma uygulamalarının arasında yer alıyor. Bu da notlarınıza her yerden ulaşabileceğiniz anlamına geliyor. Üstelik desteklediği tek şey sadece notlar değil. Notlarınızın arasına video, fotoğraf gibi nesneler de ekleyerek onları daha etkili kılabiliyorsunuz. Evernote uygulaması her kullanıcısına aylık 60 MB‘a kadar not alma kapasitesi sunuyor. Eğer çok fazla not alıyorsanız ve bu rakam size yetmiyorsa o zaman bir premium kullanıcı paketi satın alabiliyorsunuz.

Evernote uygulamasını ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız

2. Vesper

vesper

Eğer tasarım olarak sade fakat kullanım olarak gerçekten de kullanışlı olan bir uygulama arıyorsanız işte o Vesper demektir. Vesper sade kullanıcı arayüzüne sahip olmasına rağmen çok güzel bir etiketleme sistemini içerisinde barındırıyor. Böylece notlarımızı kolaylıkla kategorilendirebiliyoruz. Ayrıca tıpkı Evernote da olduğu gibi Vesper da fotoğraf ve diğer nesneler ile birlikte not almamıza izin veriyor.

Vesper uygulamasını iPhone için $2.99‘dan satın almak için tıklayınız.

Vesper uygulamasını iPad için $2.99‘dan satın almak için tıklayınız.

3. Drafts

drafts

Drafts aslında yapısı itibariyle baktığımızda arayüzü ile iOS 7‘ye tam uyum sağlıyor ve iOS‘in kendi not defteri uygulamasını biraz andırıyor. Fakat kullanıcıya iOS’de bize sunulan not defterinden çok daha iyi bir nor alma deneyimi sunuyor. Ayrıca aldığımız notları kısa zaman içerisinde Sosyal medya sitelerinde de paylaşabilme gibi bir özellik yerleştirilmiş.

Drafts uygulamasını iPhone için $3.99‘a satın almak için tıklayınız

Drafts uygulamasını iPad için $4.99‘a satın almak için tıklayınız

4. Microsoft One Note

onenote-uygulaması

Microsoft’un uygulaması olan One Note uygulaması, not almanızı kolaylaştırmak için geliştirilmiş başka bir kaliteli not alma uygulaması. Zaten işin içerisinde Microsoft olduğu için üst kalite bir uygulama olduğunu tahmin edebilirsiniz. Yine de uygulamanın bazı açılardan pasif kaldığını söylemek gerekiyor. Microsoft One Note uygun kategorileme tamamlama listesi gibi birçok harika özelliği sunuyor. Bunun yanı sıra da sizlere hoş bir kullanıcı arayüzü vaat ediyor.

 Microsoft One Note uygulamasını iPhone için ücretsiz indirmek istiyorsanız tıklayın.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir