iPhone ve iPad ile Dosya Nasıl Taranır?

Geçtiğimiz hafta Microsoft bizler için harika bir yenilik yaptı ve Microsoft Office Lens uygulamasını kullanılabilir hale getirdi. Uygulama eskiden yalnızca Windows Phone işletim sistemli telefonlarda kullanılırken artık hem iOS cihazlarda kullanılabiliyor hem de Android cihazlarda beta sürümü ile kullanılabiliyor. Office Lens uygulaması cep telefonumuzun veya tablet bilgisayarlarımızın kamerasını tarayıcı olarak kullanma özelliğini bize sunuyor. Diğer tarayıcı uygulamalarına göre ise hem çok daha hızlı şekilde tarama işlemini gerçekleştiriyor hem de size her an ulaşabilme şansı sağlıyor. Böylece normal yaşantınızda yanınızda sürekli olarak bir kağıt yığını ile gezmenize gerek kalmıyor ve tüm dosyalarınız dijital ortam içerisinde saklanmış oluyor. Şimdi bir de dilerseniz iPhone ve iPad ile dosya tarama işlemini nasıl gerçekleştirdiğimize bir bakalım;

Adım 1: İlk olarak cihazınıza App Store üzerinden Microsoft Office Lens uygulamasını indirip kurun. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra kamera kullanımı için izin isteyecek, bu izni verdiğinizi onaylayın.

Adım 2: Uygulama diğer birçok uygulamanın aksine size üç farklı tarama seçeneği sunuyor. Bu tarama seçenekleri sayesinde size her zaman en iyi sonuçları veriyor. Şimdi, fotoğraf taramak istiyorsanız fotoğraf, belge veya kağıt taramak için kağıt, bunların dışındaki seçenekler için ise beyaz tahta seçeneğini seçin.

Adım 3: Doküman veya diğer tarama işlemlerini gerçekleştirecek olduğunuz anlarda uygulama size otomatik bir sınırlama alanı sunacak, bu alanın içerisinde dosyalarınızı sınırlayarak çok daha kaliteli çekimler meydana getirebilirsiniz.

microsoft-office-lens1

Adım 4: Son adımda ise artık tarama ve biçimlendirme aşamanız sonlandıktan hemen sonra kayıt işlemini başlatıyor ve nereye kayıt etmek istediğimizi seçiyoruz. Taradığımız dosyaları direkt diğer MS Office uygulamaları ile kullanabiliyorken aynı zamanda da dilersek fotoğraf albümlerimiz içerisinde depolayabiliyoruz.

microsoft-office-lens2

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir