iPhone ve iPad’de şarkılara albüm resmi nasıl eklenir?

Eğer müziklerinizi iTunes Store üzerinden satın alıyorsanız o zaman muhtemelen zaten şarkınız albüm kapağı ile birlikte geliyor. Fakat eğer şarkılarınızı indiriyorsanız veya bilgisayarınızdan aktarıyorsanız, eğer şarkıların içerisinde albüm kapağı yoksa dolayısıyla o şık şimdi çalınıyor ekranında da büyük bir boşluk sizi karşılıyor. Bu boşluktan pek hoşlanmadığım için arşivimdeki tüm şarkılarımın en azından temsili dahi olsa birer albüm kapağına sahip olması gerektiğine inanırım. Eğer siz de buna inananlardansanız, o zaman bu yazım ile nasıl aynı anda onlarca şarkınıza bile görsel ekleyebileceğinizi anlatacağım.

album-kapakları

1.Öncelikle CopyTrans isimli iPhone, iPad ve iPod Touch‘ı yönetmemize yardımcı olan dosya yöneticisi ve daha birçok özelliğe sahip olan mini yazılımı buraya tıklayarak indirin.

2. İndirdikten sonra basit bir şekilde kurulum işlemini gerçekleştirin, kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra da programı açın. Yalnız programın açılması için bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı yazılımlarına da tam yetkinin verilmiş olması gerektiğini unutmayın.

3. Yazılımı açtıktan sonra CopyTrans Manager aracını açın.

4. İstediğiniz şarkıları CTRL kombinasyonu ile çoklu seçin ve herhangi birinin üzerine sağ tıklayın, “Multi Edit” seçeneğini seçtikten sonra sağ taraftan yeni bir resim ekleyin. Ayrıca buradaki arama motorundan da görsel arayabilirsiniz.

5. Görsel ekleme işleminiz de bittikten sonra üst köşeden Update/Güncelle seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçmezseniz eğer eklediğiniz albüm kapakları cihazınızda görünmez.

Bu kadar kısa bir işlem ile tek seferde birçok şarkıya albüm kapağı tanımlayabilmek mümkün. Tabii, ben sürekli en baştan beri bu yöntemi her şarkıya uyguladığım için artık benim için çok daha uğraşsız oluyor. Bu arada bu aracın da size birçok konuda yardımcı olacağını unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir