Geçtiğimiz gün yayınlanmış olan ve cihazlarınızın baseband (modem sürümü) yükseltmeksizin iOS 4.1'e yükseltip size jailbreak yapma imkanı sunan Sn0wbreeze 2.1 iOS 4.1 jailbreak uygulamasını sizlerle paylaşmıştık. Özelden gelen talepler sebebi ile sn0wbreeze 2.1 iOS 4.1 custom firmware hazırlama konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Custom firmware hazırlamak ve hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerektiği konularına değineceğimiz anlatımımıza lafı fazla uzatmadan geçelim istiyorum.
Okumakta olduğunuz konunun dışında en güncel sn0wbreeze jailbreak ve konusuna Sn0wbreeze iPhone iPad iPod Touch Jailbreak linkinden ulaşabilirsiniz.
Öncelikle bu sayfada da belirttiğimiz gibi sn0wbreeze'in desteklediği cihazlar;
- iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G
- iPod touch 4G / 3G / 2G
- iPad WiFi and 3G
- Apple TV 2G
Yukarıdaki cihazlardan herhangi bir tanesi ile aşağıdaki adımları uygulayarak jailbreak'li bir şekilde custom firmware hazırlayabileceksiniz.
Birinci Adım: Eğer halen iTunes 10.1 sürümünü kurmadıysanız yazımızın sonundaki bağlantıdan bu sürümü indirip kurabilirsiniz.
İkinci Adım: iTunes'i açarak cihazınızı bilgisayaranız ile eşleştirin. Özellikle de resimlerinizi, videolarınızı ve telefon numaralarınız başta olmak üzere sizin için önem arzeden diğer uygulamaların son hali ile yedeğini böylece alarak bu verilerin kaybolmamasına dikkat edin.
Üçüncü Adım: Sn0wbreeze 2.1 sürümünü indirmemiş olanlar yazımızın sonundaki bağlantıdan indirebilirler.
Dördüncü Adım: Sn0wbreeze programına sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" (win7 yahut vista için) seçeneği ile çalıştıralım. Program ile çalışırken muhtemelen sorunların böylece önüne geçmiş olacağız. Bu işlem sonrası açılan uygulamamızda ilk olarak "Expert Mode" seçeneğini seçerek ok işaretine tıklayalım.
Beşinci Adım: Bu aşamada bize iOS 4.1 orjinal sürümü gerekecek, cihazınıza uygun olarak ana sayfamızdaki solda yer alan linklerden de iOS 4.1 sürümünü indirebilirsiniz. "Browse" butonuna basarak cihazımıza uygun olarak indirdiğimiz iOS 4.1 orjinal firmware'i programa göstereceğiz.
Altıncı Adım: Gösterilen sürümü programımız analiz edecek ve sorun yoksa yukarıdaki resimde olduğu gibi mavi yazı ile "4.1 IPSW Verified" diyerek yanında başarılı olduğuna dair simge çıkacak, ileri butonu ile diğer aşamaya geçiyoruz.
Yedinci Adım: Daha sonra gelecek olan ekranda "General" simgesine tıklayarak yukarıdaki resimde olduğu gibi "Activate the iPhone [Hacktivate]" seçeneğini işaretliyoruz. Böylelikle cihazımızın aktivasyonu da yapılmış olacak. Diğer seçenekler ise seçmeli olduklarından dilerseniz işaretleyebilirsiniz ama burada yer alan SSH seçeneğini de işaretleyin ki ileride size lazım olacak olan SSH uygulamasını da yüklemiş olsun.
Sekizinci Aşama: Artık custom firmware dosyamızın hazırlanma aşamasına geldik, burada yapmamız gereken işlem "Build IPSW" butonuna basmak ve dosyamızın hazırlanmasına başlamak. Bittiğinde Sn0wbreeze'i çalıştırdığımız dizinde custom firmware dosyamızın hazır olduğunu göreceğiz.
Dokuzuncu Aşama: Bu aşamada cihazımızın DFU moduna alınma işlemini gerçekleştireceğiz. Hazır olduğumuzda "Start" yazısına tıklayarak adımları birer birer yaparak cihazımızı basitçe DFU moduna alabileceğiz.
Onuncu Aşama: DFU modundaki cihazımız iTunes programını çalıştırdığımız anda iTunes tarafından algılanacak bu aşamada restore ekranı gelecek ve biz restore butonuna klavyemizin shift tuşuna basılı tutarak tıklayacağız ve hazırlamış olduğumuz iOS 4.1 custom firmware dosyasını göstereceğiz ve restore işlemine başlamış olacağız.
Onbirinci Aşama: Artık iTunes'in hazırlamış olduğumuz firmware'i yüklemesini bekleyeceğiz, ardından da iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G cihazımızı son sürüm Ultrasn0w ile unlock işlemini yaparak kullanabileceğiz.
Download Sn0wbreeze 2.1 (sadece windows)
Download iTunes 10.1

















Yorumlar