iPhone’da güvenlik sigortanız olacak tam 7 adım

iPhone’un güvenliğini sağlamak aslında diğer birçok marka cihaza göre çok daha kolaydır, nitekim kapalı kutu olması onu korunmaya çok daha elveirşli bir hale getirmektedir. Diğer yandan iPhone’lar içerisinde çok fazla verimizin barındırıldığı cihazlardır. Bu nedenle de korunmaları son derece önemlidir Buradaki anlattacağımız yöntemler sayesinde Newy York City içerisinde meydana gelen iPhone hırsızlıkları tam %18 oranında azalmış. İşte size o basit ama etkili yöntemler.

1. Telefonunuza dikkat edin!

Evet, belki çok işe yaramaz bir madde gibi görünüyor olabilir fakat telefonunuza dikkat edin ve olabildiğince yayınızda taşıyın. Eğer bunu yapabilirseniz bundan sonraki göreceğiniz 6 maddeye muhtemelen ihtiyacınız da olmayacak demektir.

2. Mutlaka parola kullanın

Eğer iPhone cihazınızın çalınırsa ve telefonunuzda bir  parola tuş kilidi bulunursa hırsızlar verilerinize erişemez. Ayrıca bu sayede telefonunuzu iPhone’umu Bul seçneği ile yalnızca saniyeler içerisinde bulabilmeniz de mümkün olacaktır. Hatta şunu hatırlayın Apple buna o kadar önem veriyor ki ilk kurulum aşamasında sizden parola oluşturmanızı istiyor.

3. Touch ID kullanın

Eğer cihazınız iPhone 5S ve benzeri Touch ID barındıran bir cihaz ise bunu bunu mutlaka kullanın. Bu cihazların fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de bu teknolojilerdir ve siz de onu kullanın. Özellikle Touch ID’nin aşılması çok daha zordur.

4.iPhone’umu Bul’u aktif edin

Apple’ın belki de en etkili güvenlik yöntemlerinden birisi de budur. iPhone’umu bul aktif edilmiş bir cihaz size geri getirilmese ve internete bağlanılamasa bile kullanılamaz. Nitekim restore edildiğinde bağlı olduğu hesabın iCloud şifresini ister. Bu da maksimum güvenlik ve koruma demektir.

5. Antivirüs yazılımları

Elbette Antivirüs yazılımlarını genellikle bizler sadece bilgisayarlarımızda kullanıyoruz fakat iPhone’un o güvenli yapısını daha da güvenli hale getirmek istemez misiniz? O zaman mutlaka bir güvenlik uygulaması edinin.

6. Jailbreak yapmayın

Jailbreak sizin cihazınızın dışarıdan gelecek olan saldırılara tamamen açık olacağı anlamına geliyor. Evet, bu işlem sonrasında birçok tweak ile cihazınızı kişiselleştirme gibi bir özelliğe sahip oluyorsunuz fakat inanın ki bunların hiç biri sizin güvenliğinizden daha önemli değildir.

7. Şifreli yedeklemeler

Cihazınızı bilgisayarınız ile belirli aralıklarda şifreli olarak yedekleyin, böylece zamanı gelip geri dönmek istediğinizde yediğiniz sizin için bir sigorta olmuş olur. Ayrıca şifreli yedeğe sahip olmanız o yedeğin başka bir cihaza yüklenmesinin önünde de büyük bir engel oluşturur.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir