Nexus 6 iPhone’dan Daha mı İyi?

iphone-6-plus-nexus-6

Gün geçmiyor ki akıllı telefon pazarında farklı bir polemik konusu yaratılmasın. Geçtiğimiz Eylül ayında kullanıcılara tanıtılarak piyasaya çıkan iPhone 6 Plus’a yeni bir rakip de Google’dan geldi. Motorola firması tarafından üretimi gerçekleştirilen 5.9 inç ekranlı Nexus 6 Google tarafından tanıtıldı ve iPhone 6 Plus modelinin en büyük rakibi olarak gösterildi.

Peki biz de bu iki cihazı karşılaştıralım ve hangisi daha iyi siz karar verin.

Ekran Boyutu

Ekran boyutlarını ele alıp karşılaştırma yaptığımızda, arada pek fazla bir fark görünmüyor. iPhone 6 Plus’ta 5.5 inç ekran bulunurken Nexus 6 modelinde 5.9 inçlik bir ekran bulunmakta.

Ekran çözünürlüğüne baktığımızda ise Nexus bir adım önde gibi görünüyor keza iPhone 6 Plus’ta 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip ekran varken bu rakam Nexus 6’da 2560 x 1440 olarak karşımıza çıkıyor.

1-0

İşlemci

İki cihaz arasındaki işlemci farkına baktığımızda, Nexus 6 modelinin bir adım daha öne çıktığını söyleyebiliriz. Qualcomm 2.65 GHZ hızında olan Snapdragon 805 işlemciye sahip olan Nexus 6’da Adreno 420 grafik biriminin yanı sıra 3 GB RAM göze çarpıyor ki buna karşılık iPhone 6 Plus’ta 1 GB RAM’e sahip Çift çekirdekli 1.4 GHz hızında Apple A8 işlemci mevcut.

2-0

Batarya Ömrü ve Hafıza

Video izlemek istediğinizde, iPhone 6 Plus’un atağa geçtiğini söylemek mümkün. iPhone 6 Plus ile video izlemek isterseniz bataryanızın 14 saatte biteceğini söylemek mümkün. Buna karşılık Nexus 6 ile video izlediğinizde bu sürenin 10 saate düştüğünü göreceksiniz.

Hafızalarına baktığımızda ise iki cihazda da harici bellek desteğinin olmadığını, iPhone 6 Plus’ta 16 GB, 64 GB ve 128 GB modellerinin bulunduğunu buna karşın Nexus 62da sadece 32 GB ve 64 GB seçeneklerinin bulunduğunu göreceksiniz.

2-2

Kamera

Nexus 6 kamerasına göz attığımızda, 13 MP arka kameranın yanı sıra 2 MP ön kamera bulunmakta. Arka kamerada bulunan f2.0 lensin yanı sıra eklenen optik imaj sabitleyici ile iPhone 6’ya sıkı bir rakip olduğunu söylemek mümkün. Öte yandan iPhone 6’ya baktığımızda 1/3 inç sensör ve 1.5 mikron piksele sahip 8 MP kamera kullanılan iPhone 6 Plus kamerasında ek olarak yine optik imaj sabitleme özelliği bulunmakta.

iPhone 6 Plus: 3 – Nexus 6: 2

Fiyat

Fiyat karşılaştırması yaptığımızda, Nexus yine beraberliği yakalıyor. Nexus 6 32 GB modeli 649 dolardan satışa sunulurken, iPhone 6 Plus 16 GB modeli 749 dolar gibi bir fiyattan alıcılara ulaşıyor.

3-3

Yukarıdaki karşılaştırmalara baktığımızda, iki cihazın da kendine has ön plana çıkan özellikleri ve ve bizim yaptığımız karşılaştırma neticesinde iki cihaz birbiriyle yenişemedi. Her ne kadar Google, kendi cihazı olan Nexus 6’nın iPhone 6 Plus’tan daha iyi olduğunu öne sürse de, satış rakamlarına bakıldığında iPhone 6 Plus modelinin çok daha önde olduğu söylenebilir.

Sizce hangisi daha iyi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir