iPhone/iPad Uygulamaları Mac’te Nasıl Açılır?

Apple, App Store üzerinde bulunan uygulama ve oyunları kontrol etmede oldukça sıkı ve dolayısıyla iPad ya da iPhone’unuzda çalışan uygulamaları başka bir platformda çalıştırmak zor olabiliyor. Üstelik bu sadece Windows bilgisayarlar için geçerli değil ve benzer sorunlar MacBook’larda dahi yaşanıyor. Bu yazıda iPhone uygulamalarını Mac’te nasıl çalıştıracağınızdan bahsedeceğiz.

Önce Mac için benzer uygulama kontrolü yapın

iOS ve macOS işletim sistemleri farklı platformlar ve dolayısıyla yazılım kütüphaneleri de farklılık gösteriyor. Dolayısıyla bir sistemde olan uygulama, diğerinde olmayabiliyor ve bu konuda iOS’un ağı çok daha geniş. Buna rağmen eşdeğer, yani aynı özelliğe sahip olan uygulamaları macOS için de bulmamız mümkün olabiliyor.

Önce Mac App Store’u açın ve iOS’ta kullandığınız uygulamayı hızlıca arayın. Eğer bu uygulama aynı zamanda Mac bilgisayarlar için de hazırlandıysa, zaten karşınıza çıkacaktır. Aynı zamanda farklı isimde olan fakat aynı işi gören uygulamalar da olabilir. Dolayısıyla arama yaparken, aradığınız uygulamaya ait anahtar kelimelere de göz atabilirsiniz. Eğer şansınız yaver giderse, işinizi görecek uygulamayı bulacaksınız.

Peki ya aynı ya da yakın uygulamayı Mac için bulamadıysanız? Bunun için başka bir alternatifiniz var ve o da yazılım simülatörleri indirmek. Bu kesinlikle en iyi çözüm değil ve bazı kısıtlamaları var fakat elimizdeki tek çare de şimdilik bu.

iPadian

Hem Mac, hem de PC’de kullanabileceğimiz en iyi iPad simülatörü olan bu program, bilgisayarınızda Adobe AIR ile çalışan, iPad görünümünde bir arayüz açıyor ve bu şekilde iOS uygulamalarını çalıştırmanıza olanak tanıyor.

Tabii unutmayın ki, iPadian ile hâli hazırda cihazınızda olan uygulamaları bilgisayara aktaramıyorsunuz. Programın kendi kütüphanesi var ve buradan seçip bilgisayara tekrar indirmek zorundasınız. Ayrıca maalesef programın arayüzü klavye-mouse ikilisiyle çok da verimli çalışmıyor.

Simulator

Simulator, doğrudan bir program değil ve Xcode’la (https://itunes.apple.com/gb/app/xcode/id497799835?mt=12) birlikte çalışıyor. Kendisi, iPhone, iPad ya da Apple Watch’un ekranını taklit ediyor ve Mac işletim sistemli bilgisayarınız üzerinde klavye-mouse ikilisiyle uygulamaları kullanmanızı sağlıyor. Simulator’ı doğrudan Xcode projeniz üzerinden çalıştırabilirsiniz fakat kullanımı iPadian’a nazaran biraz daha karmaşık.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir