iPhone’lar için harici şarj aletleri hazırlanıyor

Akıllı telefon denildiğinde en popüler kullanılan cihazlar elbette Apple’ın iPhone ürünleri. Fakat bu cihazlar her geçen sene biraz daha gelişiyor olmasına karşın batarya süresi üzerinde henüz hala bir devrim yapılabilmiş değil. Çoğu zaman akıllı bir cihazı günlük 24 saat bile kullanmak neredeyse imkansız denebilir.  Birçok kişi aslında iPhone’un şarj sorununu harici kılıflar ile çözmeye çalışıyor. Ülkemizde şarjlı kılıf başlığı ile satılan bu cihazlar, telefonumuzu dışarıdayken rahatlıkla şarj etmemize yardımcı oluyor. Fakat bu ürünler hem ergonomik açıdan hem de estetik açıdan kullanıcılara pek hitap etmiyor.

Şimdi ise daha ergonomik ve tasarım açısından düşünülmüş yeni şarj kitleri ortaya  çıkacak. Tsung Chih-Hsien tarafından geliştirilen ve Red DOT tasarım ödülünün sahibi olmaya hak kazanan bu kitler diğer kılıflara oranla çok daha küçük. Tabii kapasitesileri de aslında bu Mini Power isimli cihazların işlevini ve boyutunu belirliyor. Mini Power‘lar ortalama olarak bir hap büyüklüğünde olacaklar ve iki ile dört saatlik modelleri olacak. Bu çiplerden iki saatliğini taktığımızda cihazımızı 2 saat boyunca şarj edebilirken 4 saatlik olanını taktığımızda 4 saate kadar şarj edebileceğiz.

Tabi bu ürünler henüz hala kişisel bir kullanıcının patentli konsept tasarımları da denebilir. Şayet bir firma ile anlaşılır ve kısa süre içerisinde seri üretime geçirilebilirse artık cihazımızın tasarım yapısını bozmadan cüzdanımızda ve çantamızda kolaylıkla taşıyabileceğimiz harici şarj aletlerimiz olmuş olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir