iPhone’u Android’e Tercih Etmek İçin 10 Sebep

iPhone’u Andoid’e tercih etmek için 10 sebep listemiz ile karşınızdayız. Öncelikle şunu belirtelim ki, iyi yanları kötü yanlarını kıyaslamak yerine genel anlamda tarafsız olarak bakıldığında iPhone’u Android’e tercih etmek için sebepleri listeleyeceğiz. Bir sonraki makalemizde Android’i iPhone’a tercih etmek için 10 sebep olur.

1. Basit, Kolay, Karmaşıktan Uzak

2007’den itibaren 30 yaş üstü iş adamlarının, memur amcaların, avukatların az zamanda çabucak hızlı menüden erişime ulaşmak için tercih sebebi iPhone halende 2007’den 2015’e ilk telefonundan son telefonuna kadar aynı menü, aynı kolaylık ve aynı karmaşıktan uzak kullanım stili.

ease-of-use2

 

2. Hızlı Güncellemeler

En son çıkan iOS Sürümü 8 bildigimiz üzere. Android’de ise en son5.1 Lolipop güncellemesi geldi, oda her Android telefonuna değil.

iOS’da hemen hemen her ay gelen güncellemeler Android’i sollamış durumda, kullanıcılarının şikayetlerini tek bir platform olduğu için dinleyebiliyorlar fakat birçok Android işletim sistemi kullanan telefon yapımcı firması olduğu için kendi Android sürümlerine bile yetişemiyor. Örneğin General Mobile Discovery’de birçok problem olmasına rağmen en son güncelleme 2 ay öncesi ve halen 4.4 Kitkat sürümünde tıkanmış durumda. Yani iOS işletim sistemini güncelleme konusunda Android’den 1 yıl önde.

3. Uygulamaların Çoğu ilk iOS’a Çıkıyor

Evet, herkesin bildiği genel bir farkda bu. Vine, Snapchat ve birçok hatta Google’nin kendi uygulaması Hangoust bile ilk olarak iOS’a çıktı.

Uygulama yapımcıları ilk olarak iOS’u deneme platformu olarak kullanarak daha sonra tutma ihtimaline karşı Android kullanıcılarına sunuyor. iOS kullanıcıları garanti olduğundan Android’e arz edildikten sonra tutmasıda vakit almıyor bir uygulamanın. Bunlara örnek olarak Netflix, Snapchat, Periscope en büyük öncüler.

iOS-first

4. Önceden Yüklenmiş Saçma Uygulamalar Yok

Evet birçoğumuzun bildiği üzere firmalara özel Android telefonlarda, bir miktar para alınmak için hatta bağzı firmalara yalakalık ve anlaşmalar sonucu Android telefonlara bağzı uygulamalar yüklenip gelmekte. Twitter ve Facebook ve Gmail’in dışındaki uygulamaların yüklenip gönderilmesi hatta bağzılarına silinme engelinin konmasını halen çözemedik.

Türkiye’de öncü yapımcıların telefonlarında denk gelemedik fakat Avrupa ve büyük ölçüde Almanya’da Telefon Şebekesi firmalarının reklamlarını, anasayfada Widget oluşturulmuş halini birçok telefonda görebilirsiniz.

5. Mükemmel kullanış deneyimi, özellikle Mac Senkrasyonu

15-20’ye yakın laptop kullanmış ve yüzlerce laptop incelemiş biri olarak Mac’in ve Mac OS’un kullanım deneyimini hiç bir Windows laptopda yaşamadığımı açıkca söyleyebilirim. İncelik, şekil ve dış görünüşün yanı sıra iPhoneler arası çok tatlı bir senkronize Mac kullanmak için başlıca sebeblerden biri.

Masabaşında sürekli vakit geçirip kullanım kolaylığı açısından Mac tek tercihiniz olmalı.

6. Yüksek Çözünürlük Kamera

GalaxyS6-vs-iPhonePlus-Cameras-11

iPhone ile yapılan Selfiler’in tanı hiç bi yerde yokken olayı biraz analize döktüğümüzde Galaxy S6 ve iPhone 6 plus arasında mükemmel bir iOS farkı var.

Resimi büyültüp görebilirsiniz. iPhone 6 Plus ile yapılan testte video başı 240 kare yakalama ve aynı zamanda slow-motion ile birlikte mükemmel bir video ve fotoğraf yakalama imkanı sundu. Galaxy S6’da ise yüz tanıma devre dışı bırakılarak aynı video ile daha kalitesiz fotoğraf kareleri ortaya koyuldu. Samsung’un performansı biraz kötü denebilir, özellikle uzun süreli focuslamadan çekişlerde yüzü iyi tanıyamaması ve fotoğrafı iyileştirememesi kötü yanlarından biri.

7. Apple Pay ile Mobil Ödeme

in_stores_large

Türkiye’de henüz devrede olmayan fakat Amerika ve gelişmiş Avrupa ülkelerinde sıklıkla kullanılan telefon okutarak ödeme yapma yöntemi birçok Giyim, Yeme- İçme ve teknolojik iş yerlerinde mevcut. iOS 9 ile daha hızlı ve daha gelişmiş sistemler Dunkin ‘Donuts, Navy ve Walgreens gibi yerlere gelecek. Almanya’da ise JCPenney teknoloji mağazasına Apple Pay yakın zamanda gelecek.

8. Akıllı Ev Teknolojisi

2002’li yıllarda ana haber bültenlerimizi süsleyen kumandayla pencere açıp kapatma, tek tuşla hazır olan evler filan Apple’nin Ultimate kontrol sistemiyle mümkün oluyor. Bağzı teknolojik firmalar Apple ile yaptıkları senkronizasyon ile Led ışıkları açıp kapatmada, televizyonlarda, kapı sistemlerinde ve pencere/ kepenk sistemlerinde telefondan uzaktan kontrol sağlıyor. Piyasada henüz böyle teknolojiler yok fakat Homekit ile birlikte yakındır.

9. Aile Paylaşımı

App Store’den aldığınız kitapları ve müzikleri tıpkı amcanızla, küçük yiğeninizle paylaşır gibi paylaşabilir hesaplarınız arası aktarabilirsiniz. Devir teknoloji devri, İsviçre’de artık Nineler torunlarına App Store’den kitap hediye etmeye başladı diyebiliriz.

Android’de kredi kartı bilğinizi 1 kere girdikten sonra hiç bir fatura bilgisi vs soru sormadan oğlunuzun kredi kartı limitini bir oyunda yediğini gördük ve ana haber bültenlerinde şahit olduk. Apple’de ise ebebeyn kilidi ile çocuklarınızın birşey satın almasına karşı Fatura bilgisi sorma veya diğer kilit yada Soru sorma gibi özellikler güvenliliği ve yanlış harcama yapmayı engelliyor.

10. En İyi Destek 

Yine ben bir Android kullanıcısı olarak iPhone’un destek ve müşteri hizmetinde kat kat önde olduğunu kıskanarak söyleyebilirim. Android’in hatalı veya bozuk işletiminden dolayı firmalar tam destek verememekte veya 15-20 gün bile bekletebilmekte. Hatalı iOS cihazlarında ise telefonunuzun bundan sonraki kullanımında sıkıntı çıkarabilmesi veya hatalı üretim gibi olaylarda Apple hemen ürünü alıp yerine yenisini veriyor. Yani ürünüm hatalı şansa bak demek yerine iOS kullanıcıysanız en iyi destek ile ürünün yenisini alabiliyorsunuz.

Diğer yandan çokca bulunan Apple Store veya anlaşmalı Apple müşteri hizmeti noktaları ile sorunlarınızı, sıkıntılarınızı anında çözdürebilirsiniz, Android kullanıcıları gibi en ucuz telefoncuyu aramanıza gerek kalmıyacak derecede güzel destek veriyorlar.

 

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir