iPhone’unuzda Not Yazarken Karakter Sayısını Görün

Dünyanın en iyi yazı yazma uygulamalarının birçoğunda yazdığınız karakter sayısını gösteren sayaçlar bulunuyor fakat her nedense iPhone’un notlar uygulamasında böyle bir uygulama bulunmuyor.

iPhone kullanırken notlar uygulamasında yazılan karakter sayısını öğrenmek isteyenlerdenseniz, jailbreak geliştiricisi hvyc tarafından geliştirilen NotesCharacterCount tweaki notlar uygulamasının üst kısmında bir karakter sayacı eklemenizi sağlıyor.

Yukarıda da görebileceğiniz üzere, karakter ayacı anlık olarak yazdığınız karakter sayısını gösteriyor. Herhangi ek bir şey yok, ne istiyorsanız onu görüyorsunuz.

Peki, notlar uygulamasında yer alan bir karakter sayacından ne bekliyorsunuz? Tabi ki memleketi kurtarmasını bekleyemezsiniz ama;

  • Herhangi bir şeyi yazdıktan sonra kopyalayıp bir yere yapıştırmak istediğinizde karakter sınırına takılmamak için kullanabilirsiniz.
  • iPadinizi kullanarak bir makale yazıyorsanız ve karakter limitiniz varsa o limiti aşmamak için kullanabilirsiniz.
  • Kısa hikayeler yazarken karakter sayısını takip etmekte kullanabilirsiniz.
  • Yazdığınız metinlerdeki karakter sayısının kaç olduğunu merak edenlerdenseniz bu amaçla kullanabilirsiniz. vs. vs.

Bu tweak başka amaçlarla kullanılabilir fakat şimdilik aklımıza gelenler bunlar, tabi ki her kullanıcının cihazını kullanma amacı farklı.

Eğer iPhone ve iPad kullanırken notlar uygulamasında bir karakter sayacı ihtiyacınız bulunuyorsa NotesCharacterCount tweakini Cydia’nın BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir