İpucu: Yazdığınızı kolayca geri alın

Aslında bugün bu yazıda bahsedeceğimiz ipucu bundan yıllar yıllar önce iOS 3.0‘ın çıkış yapması ile birlikte çıkan bir özellikti. Neyse fazla uzatmadan hemen özelliğimize geçelim, geçen arkadaşımın da yıllardır iPhone kullanıyor olmasına rağmen bu ipucundan bihaber olduğunu görünce mutlaka bunu Elmadoktoru‘nun arşivine katmalıyım diye düşündüm. Bildiğiniz gibi Apple cihazlarımızda çok fazla klavye kullanıyoruz. Kimi zaman maillerimizde kimi zaman mesajlarımızda kimi zaman da diğer uygulamaların içerisinde. Peki, çok uzun bir yazı yazdınız fakat sonradan kararınızı değiştirdiniz. Tüm bu yazıyı siliyor musunuz? O zaman bu ipucu sizin için faydalı olacak demektir.

iphone-salla

iPhone’da Safari, Mail, Notlar, Mesajlar, Takvim ve benzeri uygulamalar da yazdığınız yazı hakkında fikrinizi değiştirdiyseniz silmeye uğraşmanıza gerek yok tek yapmanız gereken (Shake) yani telefonunuzu hafifçe çalkalamak. Ardından “Geri al” butonuna tıkladığınızda tüm yazdıklarınızın otomatik olarak silindiğini göreceksiniz.

Çok pratik değil mi? Özellikle yazı yazarken çok fazla fikir değiştiriyorsanuz bu özellik son derece zaman kazandıran bir özellik haline gelebiliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir