İstediğiniz Metni Kolayca Kopyalayın

Bazen, bir yazının önemli ve kısa bir bölümüne, bir elektronik postadaki telefonunuza kaydetmek istemediğiniz bir telefon numarasına veya bir filmin hoşunuza giden bir bölümüne ara ara ulaşmanız ve bakmanız, bu bahsettiğimiz şeyleri kullanmanız gerekebilir. Bunu için bu bahsettiğimiz yazı ve numaraları önce kopyalayıp daha sonra kullanmak üzere notlar kısmına kaydederek oradan bakmanız gerekebilir ki bu bahsettiğimiz işlem bazen can sıkıcı olabiliyor. Bu bahsettiğimiz işlem veya daha fazlası, hatta bir metindeki birden fazla kısmı aynı anda kopyalamanız tek bir uygulamayla artık yapılabiliyor.

Copy & Paste | Clipboard Widget (eklentisi) App Store’da yerini almış olan gayet kullanışlı bir uygulama. Herhangi bir yazının bir kısmını veya bir fotoğrafı kopyaladığınızda, bu kopyaladığınız yazı, bildirim merkezinde “bugün” kısmında otomatik olarak yerini alıyor ve bunu yapabilmek için uygulamayı açmanıza veya açık tutmanıza asla gerek yok.

Uygulamayı indirdikten sonra, uygulamanın Widgetini iOS cihazınızdan Bildirim Merkezine eklemeniz gerekiyor. “Düzenle” kısmına dokunmanız ve “Copy & Paste”  widgetini listeye eklemeniz yeterli.

Copy-Paste-2

Bu işlemin ardından tek yapmanız gereken istediğiniz herhangi bir şeyi kopyalamak. Uygulama, otomatik olarak kopyaladığınız şeyi hafızaya alarak Bildirim Merkezinde görmenizi sağlayacak. Tarihleri, numaraları, adresleri ve hatta fotoğrafları bile kaydedebilirsiniz. iPhonenunuzda dokunmak suretiyle kopyaladığınız her şey bildirim merkezinde görünecektir.

Öte yandan, aynı anda birkaç şeyi kopyalamanız da mümkün hale gelecek. İlk olarak bir yazıyı kopyalayın ve Bildirim Merkezini yukarıdan kaydırmak suretiyle açın. Kopyaladığınız şeye dokunun ve aşağı doğru kaydedilenler listesine (saved list) inecek siz silene kadar orada kalacaktır.

Bütün kaydettiğiniz şeyleri kopyalamak için nereye kopyalamak istiyorsanız orayı açın (e-posta, SMS, whatsapp vs.) ve daha sonra bu sayfa açıkken bildirim merkezini yukarıdan kaydırın ve açın ve daha sonra yapıştırmak istediğiniz şeye dokunun, bu işlemle kopyalamış olacaksınız ve daha sonra yapıştırmak istediğiniz yeri seçerek yapıştırın. Aynı işlemi tekrarlayarak ikinci, üçüncü.. metni de kopyalayarak yapıştırın.

App Store’da bulunan yukarıda da göreceğiniz resme bakacak olursak, tek seferde birden fazla cümleyi de kopyalamanız bu uygulamayla mümkün. iOS’un orijinal kopyalama özelliğini iki farklı cümlede kullanabildiğinizi gösteren bu resimde, örnek biraz karışık gibi görünse de, bahsettiğimiz üzere iki farklı cümleyi bu uygulamayı kurduktan sonra seçmeniz mümkün hale geliyor ve uygulamanın Widget kısmına otomatik olarak bu cümleleri yapıştırabiliyorsunuz.

Copy-Paste-3

Widgete kopyaladığınız metni daha fazla kullanmak istemediğiniz zaman, bunu oradan yan tarafta bulunan kırmızı butona dokunmak suretiyle basit bir şekilde kaldırabilirsiniz. Widget kullanmak istemiyorsanız bu bahsettiğimiz ekleme ve silme işlemlerini uygulama içerisinden de yapmanız mümkün fakat Widget kullanımının mantığını ortadan kaldırır ki aynı işlemi notlar kısmını kullanarak da yapabilirsiniz.

Copy & Paste | Clipboard Widget uygulaması App Store’da iPad, iPhone ve iPad için App Store’da 1.99 dolardan satışta.

Copy & Paste | Clipboard Widget uygulaması sizce işe yarar mı? Kullanışlı mı?

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir