iTunes Radyo Geliyor

Aylardır süregelen söylenti ve spekülasyonları bitiren açıklama, WWDC 2013 etkinliğinde Apple tarafından yapılan açıklamayla sona erdi. Pandora’ya benzer bir servisle yayın hayatına başlayacak olan  iRadio, şirket tarafından iTunes Radio olarak tanımlanıyor.,

iTunes-Radio-three-up-iPhone-5

Ücretsiz bir internet radyo servisi olacak olan iRadio, 200’ün üzerinde radyo istasyonunu barındıracak ve iTunes’da “müziğin olağanüstü kataloğu” olarak tanımlanıyor. OS 7’de, Müzik uygulamasının içerisine entegre olarak gelecek olan servis ile radyo yayınlarını yukarda da belirttiğimiz üzere internet üzerinden ücretsiz olarak dinleyebileceksiniz.

iRadyo’nun en önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkan “ilk dinleme” özelliği sayesinde, en çok satan artistlerin yeni parçalarını ilk dinleyenlerden olma fırsatına sahip olabilirsiniz. Tim Cook bunu “yeni şarkılarla tanışmanın en iyi yolu” olarak nitelendiriyor.

iRadyo ile müzik dinlerken dinlediğiniz şarkıyı beğendiyseniz, tek dokunuşla etiketleyebilirsiniz. Hatta ve hatta internet üzerinden dilediğiniz şarkının ismini arayabilir ve dilediğini zaman dinleyebilirsiniz. Beğendiğiniz parçaları satın alarak iPod’unuza aktarabiliyor olmanız da uygulamanın en güzel yanlarından bir tanesi.

Müzik türlerine göre 200 istasyon olmasının yanı sıra örneğin bir şarkıyı dinlediniz ve bu şarkı çok hoşunuza gitti. O şarkının türü ne ise, o tür parçaların çalındığı radyoları filtreleyip, sadee o türden dinlemeniz de mümkün olacak.

iRadyo’da tab ki kişiselleştirilmiş deneyime de sahip olacaksınız. Dinleme geçmişinize ve satın aldıklarınıza bakılarak Apple!ın da söylediği gibi zevkinize en çok hitap eden müzikleri dinleyebileceksiniz:

iTunes Radio dinlediğiniz ve indirdiğiniz şarkılara göre kendini geliştirir. iTunes Radio ve iTunes’u ne kadar çok kullanırsanız o sizin nelerden hoşlandığınızı daha rahat çözümler ve ona göre kişiselleştirilmiş deneyim sunar.

Tabi ki, iRadio Siri ile de mükemmel bir uyum halinde çalışmakta. Siriye “Play More Music Like This” (Bunun gibi daha fazlasını çal) veya “Play Jazz Radio” (Caz radyosu çal) gibi komutlar vererek dilediğiniz türde çalmasını sağlayabilir, “Who plays that song” (Bu şarkıyı kim söylüyor” gibi sorularla da şarkcılar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Apple tarafından veritabanına her hafta binlerce şarkı eklenecek ve iTunes Radio üzerinde özel olaylar gerçekleşecek. Örneğin Londra’daki iTunes Festivaline canlı olarak bağlanabileceksiniz.

Medyaya verilen bilgide, iTunes Radio’nun Sonbahar’da iPhone, iPad , iPod Touc, Mac, PC ve Apple TV için geleceği bildirildi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir