iWatch’un marka tescili için başvurular var

Mobil teknolojinin hızla gelişmesi taşınabilirliğin yanında bir de aksesuar olarak giyilebilir teknolojileri de geliştirecek. Bu konuda hem saat hem de gözlük üzerine çalışmalar devam ediliyor. Saat konusunda Apple’ın girişimleri uzun süredir biliniyor. Henüz isim açıklanmış olmasa da Apple takipçileri kendi isimlerini bulmuşlar ve akıllı saat’e iWatch demişlerdi bile.

Şimdi de bu konuda Apple’ın bazı ülkelerde iWatch için marka tescili başvuruları var. Geçtiğimiz aylarda Rusya‘da bir başvuru duyulmuştu. Şimdi de Japonya‘da bir başvuru olduğu ekonomi haberlerinde dolanıyor.

iWatch marka tescilleri başladı

Aslında iWatch hakkında herhangi bir Apple yetkilisi tarafından herhangi bir duyuru bulunmuyor. Bu tamamen sızdırılan bilgiler, alınan patentler veya yapılan girişimlere dayanarak ortaya çıktı. Gün geçtikçe de bunun doğruluğu da ortaya çıkıyor. Tim Cook geçtiğimiz ay D11 konferansında giyilebilir teknolojilerin önümüzdeki zamanlarda çok önemli hale geleceğini belirtmesi de iWatch’ı doğrular nitelikteydi. Bakalım giyilebilir teknoloji adına nasıl ürünlere tanık olacağız.

Güncelleme: Türkiye Apple’nın iWatch için ticari hak başvurusunda bulunduğu ülkelerin arasına girdi, Apple’ın eş zamanlı olarak Tayvan, Meksika, Kolombiya, Şili ve Türkiye’de de iWatch markasının hakları için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir